Compania asiatică Silicon Box investește 3,2 miliarde de euro într-o fabrică de cipuri în Italia. Investiția va genera 1.600 locuri de muncă

Compania asiatică Silicon Box investește 3,2 miliarde de euro într-o fabrică de cipuri în Italia. Investiția va genera 1.600 locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Silicon Box din Singapore va investi 3,2 miliarde de euro (3,50 miliarde de dolari) pentru a produce cipuri în nordul Italiei, în urma finalizării unui acord susținut de Guvernul de la Roma, a anunțat luni Ministerul Industriei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Proiectul face parte din eforturile Italiei de a atrage investiții de la companiile de înaltă tehnologie, inclusiv un acord care nu a fost încă finalizat cu firma americană Intel, arată Agerpres.

HP lansează un serviciu de închiriere a imprimantelor CITEȘTE ȘI HP lansează un serviciu de închiriere a imprimantelor

„La capacitatea deplină, investiția va genera 1.600 locuri de muncă directe, pe lângă cele indirecte generate atât pentru construirea facilității cât și în ecosistemul logistic și de aprovizionare”, se arată în comunicat.

Ministrul Industriei, Adolfo Urso, a anunțat că în următorii 15 ani costul proiectului va ajunge la aproximativ patru miliarde de euro.

Încă nu s-a stabilit locul în care va fi construită fabrica, mai multe localități din nordul Italiei concurând pentru a găzdui unitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
silicon box
cipuri