Compania elvețiană WISeKey deschide un centru de excelență în domeniul blockchain la București

Compania elvețiană WISeKey deschide un centru de excelență în domeniul blockchain la București
scris 25 iun 2019

WISeKey International Holding, companie elvețiană de top din domeniul securității cibernetice, al tehnologiei blockchain și IoT, se extinde în România, printr-un centru de excelență la București.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Centrul va asista startup-urile locale axate pe blockchain și companiile de cercetare în promovarea tehnologiilor lor la nivel internațional, precum și în facilitarea adaptării soluțiilor bazate pe blockckain și colaborarea între mediul public, privat și academic în domeniul tehnologiilor bazate de registre digitale.

Furnizorul britanic de servicii și soluții IT Endava deschide două noi birouri în România și anunță angajări CITEȘTE ȘI Furnizorul britanic de servicii și soluții IT Endava deschide două noi birouri în România și anunță angajări

Centrul de Excelență își va coordona activitatea cu alte centre și ecosisteme blockchain din lume, în contexul în care fiecare astfel de unitate a WISeKey are ținta de a obține o anumită expertiză care poate fi împărtățită celorlalte centre. Spre exemplu, centrul din Buenos Aires se axează pe dezvoltarea platformelor și aplicațiilor pentru combaterea bunurilor contrafăcute, a comerțului ilegal și corupției, iar cel din Geneva se concentrează pe fintech, în special private banking și platforme de tranzacționare a mărfurilor.

În 2018, WISeKey, care dezvoltă econsisteme de identitate digitală la scară largă, a raportat venituri de 53 de milioane de dolari.

Compania mai are centre de excelență în India, Canada, Elveția, Argentina, Malaysia, Mauritius și Rwanda. Centrele vor fi interconectate prin intermediul a 3 hub-uri, din Geneva, Toronto și Beijing.

Compania va deschide în România și un hub WISeCoin, o platformă de tip registru distribuit (distributed ledger technology – DLT), care permite stocarea identității obiectelor și persoanelor. Platforma are aplicabilitate în zona IoT și a monedelor digitale, permițând dezvoltarea și adoptarea monedelor și aplicațiilor bazate pe blockchain.

viewscnt
Afla mai multe despre
wisekey. wisecoin
blockchian
iot