Cum poate fi eliberat spațiu pe un iPhone fără a șterge aplicații

Cum poate fi eliberat spațiu pe un iPhone fără a șterge aplicații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 nov 2016

Spre deosebire de Android, acolo unde utilizatorul are un control mai mare asupra conținutului stocat pe telefon, iPhone-ul celor de la Apple nu oferă un sistem de gestionare a spațiului de stocare. Din fericire, există și trucuri care îi pot ajuta pe cei care se confruntă cu problema spațiului insuficient.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din motive lesne de înțeles, cea mai mare parte a posesorilor de smartphone-uri aleg versiunea cu spațiu de stocare mai mic. 8 GB și 16 GB reprezintă cele mai frecvent întâlnit variante de smartphone-uri.

În cazul concret al iPhone-ului, diferența de preț de la o versiune cu 16 GB la una cu 32 GB este de aproximativ 500 de lei. Și cum spațiul necesar pentru rularea aplicațiilor crește în permanență, iar jocurile ajung să aibă câțiva GB, nu e de mirare că, în scurt timp, posesorii acestor telefoane ajung să se confrunte cu spațiu de stocare insuficient.

La Android este relativ simplu să faci “curățenie”. Pentru fiecare aplicație în parte există opțiunea de ștergerea a cache-ului -  acele date adunate în decursul folosirii aplicației, dar care pot fi eliminate fără a afecta funcționarea acesteia.

VIDEO Căștile audio pot fi transformate în mijloace de spionare a utilizatorilor CITEȘTE ȘI VIDEO Căștile audio pot fi transformate în mijloace de spionare a utilizatorilor

iOS nu oferă așa ceva. Poate fi șters conținutul multimedia și eliminate aplicații, dar nu există opțiunea de ștergere a cache-ului la nivelul sistemului de operare. Foarte puține aplicații, precum Flipboard, includ intern această opțiune.

În schimb, iOS are un sistem automat de eliberare a spațiului care intră în funcțiune atunci când depistează că nu există suficient spațiu de stocare disponibil. Printre operațiunile realizate astfel se numără ștergerea automată a conținutului multimedia salvat în iCloud Photo Library și a cache-ului aplicațiilor.

Prin urmare, tot ce trebuie făcut pentru a forța sistemul de operare să elibereze spațiu este instalarea unei aplicații care să depășească spațiul disponibil în acel moment. Nu contează dacă aplicația respectivă va putea fi instalată sau nu, ci doar faptul că sistemul automat de eliberare a spațiului din iOS intră în acțiune.

În acest scop, este recomandată instalarea unui joc, precum Asphalt 7 sau Hearthstone. Primul are aproximativ 1,7 GB, iar al doilea măsoară 1,9 GB.

Facebook dezvoltă un instrument de cenzură pentru a reintra pe piața chineză după o interdicție de șapte ani CITEȘTE ȘI Facebook dezvoltă un instrument de cenzură pentru a reintra pe piața chineză după o interdicție de șapte ani

Dacă spațiul disponibil este mai mic decât cel necesar instalării unui din aceste jocuri, iOS va începe automat să facă curățenie, ștergând cache-ul unor aplicații precum Facebook, care ajung să ocupe sute de mega.

În funcție de aplicațiile instalate și de versiunea de iPhone folosită, prin această metodă se pot elibera rapid câțiva GB de memorie.

Nu este o metodă tocmai precisă de gestionare a spațiului de stocare, dar astfel se poate elibera rapid o cantitate suficientă de memorie pentru a face loc altor aplicații, fotografii sau capturi video.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone