Datele a peste 600 de milioane de conturi au fost scoase la vânzare

Datele a peste 600 de milioane de conturi au fost scoase la vânzare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2019

Hakeri au scos la vânzare datele colectate de la mai multe site-uri sparte și încearcă acum să le vândă pe dark web.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

617 milioane de conturi obținute după spargerea mai multor site-uri sunt de vânzare în prezent pe dark web, într-o singură ofertă, conform unei investigații realizate de The Register.

Pentru 20.000 de dolari în Bitcoin, acestea pot fi cumpărate de oricine de pe un site numit Dream Market din zona de internet cunoscută ca dark web.

Dark web este titulatura folosită pentru site-urile de internet care nu sunt indexate de motoarele de căutare și nu pot fi accesate decât cu un software special.

FOTO Prima imagine oficială cu următorul flagship LG arată un smartphone care nu impresionează CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine oficială cu următorul flagship LG arată un smartphone care nu impresionează

Printre cele 617 milioane de conturi se regăsesc stie-uri precum Dubsmash (162 milioane), MyFitnessPal (151 milioane), MyHeritage (92 milioane), ShareThis (41 milioane), HauteLook (28 milioane), Animoto (25 milioane), EyeEm (22 milioane), 8fit (20 milioane), Whitepages (18 milioane), Fotolog (16 milioane), 500px (15 milioane), Armor Games (11 milioane), BookMate (8 milioane), CoffeeMeetsBagel (6 milioane), Artsy (1 milion) și DataCamp (700,000).

Toate conturile includ cel puțin numele titularului, numele de utilizator și parola. În unele cazuri sunt disponibile date de localizare și alte date personale, înse se pare că nu apar și datele cardurilor bancare.

Parolele incluse sunt criptate, astfel că cel care le cumpără trebuie să spargă cifrul pentru a e le putea citi.

De regulă, astfel de baze de date sunt cumpărate de spammeri și cei care vor să spargă conturi mai importante. Cu ajutorul acestor date și a unei strategii de inginerie socială, se pot afla datele pe care utilizatorii le folosesc la conturile de banking, spre exemplu, mai ales dacă folosesc aceeași parolă la mai multe servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
parole
dark web