Digi – investiție de 300 milioane euro în infrastructura de fibră optică din sudul Spaniei. Contract cu gigantul abrdn

Digi – investiție de 300 milioane euro în infrastructura de fibră optică din sudul Spaniei. Contract cu gigantul abrdn
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 mar 2023

Subsidiara din Spania a Digi Communications a semnat un contract cu gigantul abrdn pentru dezvoltarea rețelei de comunicații și vizează acoperirea unui număr suplimentar de 1,5 milioane de locuințe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Digi Communications (DIGI), care în România deține operatorul telecom RCS&RDS, a anunțat că Digi Spania și conglomeratul britanic abrdn au semnat un contract de investiții având ca obiect finanțarea dezvoltării unei rețele de comunicații prin fibră optică în provinciile Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Malaga și Sevilla, din sudul Spaniei.

Ca parte a strategiei sale de expansiune în Spania, filiala locală a Digi se află în proces de dezvoltare a unei rețele FTTH cu scopul de a acoperi până la 2,5 milioane de locuințe deservite. În timp ce o parte a rețelei este deja dezvoltată și acoperă aproximativ 1 milion de locuințe, dezvoltarea restului rețelei, care va acoperi 1,5 milioane de locuinâe deservite, va avea loc gradual pe parcursul unei perioade estimate de 3 ani.

EXCLUSIV BCR - Emisiune neobișnuită de bonduri verzi: “la purtător”, în dolari. Banca ia 20 milioane dolari prin titluri plasate la Viena, după ce a renunțat la o emisiune în lei luna trecută CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BCR - Emisiune neobișnuită de bonduri verzi: “la purtător”, în dolari. Banca ia 20 milioane dolari prin titluri plasate la Viena, după ce a renunțat la o emisiune în lei luna trecută

Dezvoltarea rețelei implică o investiție în sumă de până la 300,00 milioane euro, care va fi suportată în mod egal de către Digi Spania și arbdn, putând implica și potențiale investiții bancare.

Tranzactia este încheiată cu Aberdeen Standard Core Infrastructure III SC Sp., un fond administrat de abrdn, care în prezent desfășoara activități de colectare de fonduri și efectuare de investiții în infrastructura pan-Europeană în piața medie, finalizarea tranzacției fiind supusă îndeplinirii anumitor condiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
bvb
bursa
abrdn
spania