Digi Spania a cumpărat licențele de spectru de la MasMovil cu 120 milioane euro. Operațiunea necesită aprobarea Comisiei Europene

Digi Spania a cumpărat licențele de spectru de la MasMovil cu 120 milioane euro. Operațiunea necesită aprobarea Comisiei Europene
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 dec 2023

Digi Spain Telecom SLU (Digi Spania), filiala din Spania a Digi Communications, a încheiat un contract de transfer de spectru pentru achiziționarea de la grupul MasMovil a licențelor de spectru în benzile de 1.800 MHz, 2.100 MHz și 3.500 MHz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a fost semnată în schimbul unui preț de 120 milioane de euro, care include și o componentă condițională de 20 milioane de euro.

"În același context, Digi Spania și Orange Espagne au încheiat în aceeași dată un contract de opțiune prin care aceasta din urmă acordă Digi Spania opțiunea de a încheia în viitor un contract de servicii de roaming național pentru furnizarea de către Orange Espagne către Digi Spain a unor servicii de comunicații electronice mobile, care ar permite Digi Spain să acceseze toate tehnologiile disponibile în rețeaua mobilă a Orange Espagne sau a afiliaților săi, inclusiv MasMovil Ibercom în Spania", mai este precizat.

Începe Tornada Roșie: bugetele multor români sunt afectate, unii chiar intră în datorii CITEȘTE ȘI Începe Tornada Roșie: bugetele multor români sunt afectate, unii chiar intră în datorii

Transferul licențelor și acordarea opțiunii sunt condiționate, printre altele, de finalizarea tranzacției dintre Orange și MasMovil, care necesită aprobarea Comisiei Europeane.

Digi Communications NV are o capitalizare bursieră de 4,22 miliarde de lei.

Luna trecută a fost anunțat că Digi Comunications a ajuns la un acord preliminar pentru a achiziționa activele pe care grupul francez de telecomunicații Orange și operatorul spaniol MasMovil intenționează să le vândă în Spania, ca să poată primi acordul de la Comisia Europeană să fuzioneze.

Anterior fusese relatat că grupul francez de telecomunicații Orange și operatorul spaniol MasMovil au selectat operatorul român Digi pentru a prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania, ca să calmeze îngrijorările Bruxelles-ului vis a vis de competiția de pe această piață.

Guvernul ia șefilor de instituții dreptul de a acorda drepturi salariale suplimentare față de cele prevăzute de lege CITEȘTE ȘI Guvernul ia șefilor de instituții dreptul de a acorda drepturi salariale suplimentare față de cele prevăzute de lege

Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea că asocierea dintre Orange și Masmovil ar avea un impact negativ prea mare asupra concurenței. Se așteaptă ca tranzacția să creeze o nouă companie de telecomunicații dominantă în Spania și să reducă numărul principalilor operatori de telefonie mobilă de la patru la trei. Pentru a remedia această situație, Comisia a încurajat companiile să vândă active, inclusiv o parte din licențele lor de utilizare a spectrului de frecvențe mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi spania
spectru