Digi va prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania

Digi va prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Grupul francez de telecomunicații Orange și operatorul spaniol MasMovil au selectat operatorul român Digi pentru a prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania, ca să calmeze îngrijorările Bruxelles-ului vis a vis de competiția de pe această piață, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În luna iulie, Orange și MasMovil au anunțat un acord pentru o combinare a operațiunilor din Spania, o fuziune care reduce numărul de operatori de pe piața de telefonie foarte competitivă din Spania, de la patru la trei. Noua entitate ar urma să fie un joint venture deținut în proporții egale (50-50) cu o valoare combinată de aproape 19 miliarde de dolari și va fi al doilea mare operator de telecomunicații din Spania, după liderul Telefonica, arată Agerpres.

Elon Musk atacă Wikipedia CITEȘTE ȘI Elon Musk atacă Wikipedia

Comisia Europeană este îngrijorată că fuziunea Orange/MasMovil ar putea reduce concurența pe piața din Spania. Pentru a rezolva îngrijorările Bruxelles-ului, companiile de telefonie care intenționează să fuzioneze dispun de soluții precum vânzarea unor active sau îmbunătățirea accesului pentru a face noile rețele interoperabile cu cele ale rivalilor.

Potrivit surselor citate de Reuters, Orange și MasMovil intenționează să vândă o parte din spectrum, o divizie responsabilă de relațiile cu clienții și un brand precum și să ofere Digi acces la infrastructură.

În ultimele luni, Orange și MasMovil, care concurează cu Telefonica și Vodafone pe piața din Spania, au discutat cu mai mulți potențiali cumpărători ai acestor active, inclusiv cu Digi, Avatel și alți rivali mai mici.

Cel mai mare producător turc de echipamente telecom a intrat în România CITEȘTE ȘI Cel mai mare producător turc de echipamente telecom a intrat în România

Profit.ro a anunțat recent că fondurile de invetiții Macquarie și Abrdn sunt în negocieri pentru a cumpără rețea de fibră optică de la Digi, în Spania. Operatorul român vrea să obțină astfel fonduri pentru a-și finanța creșterea rapidă pe piața spaniolă și nivelul ridicat al investițiilor.

Digi Communication a continuat să crească, în primul semestru al acestui an, cu o viteză neobișnuită pe piața din Spania, care îngrijorează operatorii majori telecom - Telefónica, Orange, MasMóvil și Vodafone.

În prima jumătate a anului, Digi a câștigat peste 400.000 de clienți noi, iar datele sugerează că goana abonaților către compania românească  va continua, pe fondul unor prețuri caracterizate ca low-cost. 

Digi declanșează expansiunea în Belgia

Digi Communications, proprietarul RCS&RDS, l-a numit la conducerea subsidiarei belgiene pe un fost director de la Proximus și vrea să angajeze peste 100 de persoane pentru a-și lansa serviciile de comunicații în Belgia, piață pe care a intrat anul trecut, relevă datele analizate de Profit.ro.

Lansarea serviciilor în Belgia este estimată pentru anul viitor.

Digi, în colaborare cu compania belgiană Citymesh, a reușit să obțină frecvențe pentru a instala o a patra rețea mobilă în Belgia, alături de Proximus, Telenet și Orange

Digi/RCS-RDS este una din puținele companii românești care activează cu succes în țările din Occident: Italia, Spania, Portugalia, Belgia. Recent a deschis primul punct de lucru în Malaga, Andaluzia, unde este una dintre cele mai mari comunități de români. În Spania, Digi sponsorizează 5 echipe de fotbal:  Rayo Vallecano, Espanyol, Oviedo,  Athletic Bilbao și Cadiz.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
orange
spania