Directori de top în domeniul inteligenței artificiale avertizează că există ”riscul de extincție din cauza inteligenței artificiale”

Directori de top în domeniul inteligenței artificiale avertizează că există ”riscul de extincție din cauza inteligenței artificiale”
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2023

Directori de top în domeniul inteligenței artificiale, inclusiv CEO-ul OpenAI, Sam Altman, s-au alăturat experților și profesorilor care avertizează în privința ”riscului de extincție din cauza inteligenței artificiale”, îndemnând factorii de decizie să-l echivaleze cu riscurile prezentate de pandemii și război nuclear, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Atenuarea riscului de extincție din cauza inteligenței artificiale ar trebui să fie o prioritate globală, alături de alte riscuri la scară societală, cum ar fi pandemiile și războiul nuclear”, au scris peste 350 de semnatari într-o scrisoare publicată de Centrul nonprofit pentru Siguranța Inteligenței Artificiale (CAIS), scrie News.ro.

Profitul net al Orange România a crescut marginal anul trecut. Cel mai ridicat nivel în intervalul 2014 - 2022 CITEȘTE ȘI Profitul net al Orange România a crescut marginal anul trecut. Cel mai ridicat nivel în intervalul 2014 - 2022

Pe lângă Altman, ei inclus directori generali ai firmelor de inteligență artificială DeepMind și Anthropic și directori de la Microsoft și Google.

Printre aceștia se numără și Geoffrey Hinton și Yoshua Bengio, doi dintre cei trei așa-numiți ”nași ai inteligenței artificiale” care au primit premiul Turing 2018 pentru munca lor în domeniul învățării profunde, și profesori din instituții, de la Harvard până la Universitatea Tsinghua din China.

O declarație a CAIS a scos în evidență Meta, unde lucrează al treilea naș al AI, Yann LeCun, pentru că nu a semnat scrisoarea.

Scrisoarea a coincis cu reuniunea Consiliului pentru Comerț și Tehnologie SUA-UE din Suedia, unde politicienii sunt așteptați să vorbească despre reglementarea AI.

Elon Musk și un grup de experți în AI și directori din industrie au fost primii care au citat potențiale riscuri pentru societate, în aprilie.

Evoluțiile recente în domeniul inteligenței artificiale au creat instrumente despre care susținătorii spun că pot fi folosite în aplicații, de la diagnosticare medicală până la scrierea de documente juridice, dar acest lucru a stârnit temeri că tehnologia ar putea duce la încălcări ale confidențialității, campanii de dezinformare a puterii și să ducă la probleme cu ”mașinile inteligente”.

Vânzările Apple în România continuă trendul crescător. Un distribuitor local a depășit borna de două miliarde lei CITEȘTE ȘI Vânzările Apple în România continuă trendul crescător. Un distribuitor local a depășit borna de două miliarde lei

Pionierul AI Hinton a declarat anterior pentru Reuters că AI ar putea reprezenta o amenințare ”mai urgentă” pentru umanitate decât schimbările climatice.

Săptămâna trecută, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, s-a referit la UE AI, primele eforturi de a crea un regulament pentru AI, ca fiind supra-reglementare și a amenințat că va părăsi Europa. El și-a inversat atitudinea în câteva zile, după criticile politicienilor.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va întâlni cu Altman joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
sam altman
inteligenta artificiala