Disputa brevetelor: Samsung câștigă un apel împotriva Apple

Disputa brevetelor: Samsung câștigă un apel împotriva Apple
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 feb 2016

Samsung Electronics a câștigat în instanță un apel împotriva unei decizii judecătorești prin care grupul sud-coreean a fost obligat, în mai 2014, să plătească Apple daune de 120 milioane dolari pentru încălcarea mai multor brevete de invenție privind tehnologiile folosite la fabricarea smartphone-urilor. Victoria sud-coreenilor survine la mai puțin de trei luni după ce Apple a obținut de la Samsung, într-un proces separat, daune în valoare de 548 milioane dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea de Apel Federală din Washington a decis vineri că Samsung nu a încălcat brevetul Apple pentru tehnologia "quick links", prin care dispozitivul mobil recunoaște anumite informații, precum numerele de telefon incluse în email, permițând apelarea directă a acestora, scrie Reuters.  

În același timp, instanța a invalidat alte două licențe Apple care făceau obiectul procesului cu Samsung și a constatat că gigantul IT american este pasibil de amendă pentru încălcarea unui brevet al sud-coreenilor.

Apple cere despăgubiri suplimentare de 180 de milioane de dolari de la Samsung CITEȘTE ȘI Apple cere despăgubiri suplimentare de 180 de milioane de dolari de la Samsung

Reprezentanții Apple au refuzat să comenteze hotărârea Curții de Apel, prin care a fost invalidată decizia pronunțată în mai 2014 de un tribunal din California. La acea dată, judecătorii au ordonat Samsung să plătească daune de 119,6 milioane dolari pentru folosirea fără permisiune a tehnologiilor patentate de Apple.

Apple și Samsung se judecă de mai mulți ani pe tema brevetelor privind tehnologiile pentru smartphone-uri, iar Apple a avut câștig de cauză în majoritatea litigiilor disputate până în prezent.

În decembrie, Samsung a plătit Apple 548,2 milioane de dolari pentru copierea unot elemente de design, în cadrul unui proces declanșat în aprilie 2011. Compania sud-coreeană a făcut apel împotriva deciziei în aceeași lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
brevete
proces
apel
daune