Apple și IBM lucrează împreună pentru a aduce inteligența artificială în rândul aplicațiilor de business pentru iOS

Apple și IBM lucrează împreună pentru a aduce inteligența artificială în rândul aplicațiilor de business pentru iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mar 2018

Apple și IBM au anunțat că extind parteneriatul actual în domeniul aplicațiilor de business pentru iOS prin integrarea tehnologiilor de inteligență artificială și învățare mecanică ale ambelor companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De ce este important: Prin conlucrarea dintre cele două companii și punerea instrumentelor proprii la dispoziția dezvoltatorilor, aceștia din urmă pot crea aplicații de business care să devină din ce în ce mai utile pe măsură ce învață din modul particular în care sunt folosite de utilizator.

Ce mai este interesant: Apple încearcă astfel să-și consolideze poziția solidă pe care deja o are în zona aplicațiilor mobile de business, piață în care Google nu se poate lăuda aceleași reușite.

Pentagonul folosește tehnici de inteligență artificială furnizate de Google CITEȘTE ȘI Pentagonul folosește tehnici de inteligență artificială furnizate de Google

În cadrul conferinței IBM Think de la Las Vegas, Apple și IBM au anunțat că vor contribui fiecare cu propriile instrumente care folosesc tehnici de inteligență artificială la dezvoltarea unei noi generații de aplicații de business pentru iPhone și iPad.

Concret, inteligența artificială a celor de la IBM, Watson AI, va fi integrat în cadrul de învățare mecanică Apple, numit Core ML. Noul produs va purta numele IBM Watson Services for Core ML și va putea fi integrat în aplicațiile de business pentru iOS cu scopul ca acestea să învețe din activitatea utilizatorului și să devină mai inteligente în urma procesului de învățare.

În acest scop, cele două companii au pus bazele unei noi console de programare bazată pe limbajul Swift al celor de la Apple, care funcționează în cadrul serviciilor cloud ale IBM și ar trebui să simplifice dezvoltarea aplicațiilor care folosesc algoritmi de inteligență artificială.

Microsoft a creat un sistem de inteligență artificială care face traduceri cu aceeași acuratețe ca omul CITEȘTE ȘI Microsoft a creat un sistem de inteligență artificială care face traduceri cu aceeași acuratețe ca omul

Pentru a demonstra potențialul noilor platforme, cele două companii au prezentat Watson Visual Recognition Service un instrument inteligent care poate recunoaște conținutul imaginilor ca urmare unui proces de învățare mecanică în care a analizat mii de fotografii.

Modelul de inteligență artificială din Watson Visual Recognition Service poate fi exportat de către dezvoltatori în platforma Core ML și folosit în propriile aplicații care câștigă astfel funcții de recunoaștere a conținutului imaginilor.

În afara instrumentelor de inteligență artificială integrate, noua consolă de programare oferă dezvoltatorilor informații clare, pas cu pas, pentru dezvoltarea aplicațiilor de business pentru iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ibm
inteligenta artificiala
invatare mecani
ios