VIDEO Google lansează o aplicație de realitate augmentată care permite utilizatorilor să deseneze peste mediul real

VIDEO Google lansează o aplicație de realitate augmentată care permite utilizatorilor să deseneze peste mediul real
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mar 2018

Google a anunțat un nou produs din domeniul realității augmentate, o aplicație simplă, de desenat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Just a Line simplifică accesul la mediul augmentat, neavând nevoie de un echipament dedicat pentru a fi folosit, altul în afară de un smartphone compatibil, precum Google Pixel 2, cele mai recente telefoane din seria Samsung Galaxy, LG V30, OnePlus 5 sau Zenfone AR.

Numită Just a Line, aplicația servește unui singur scop din punctul de vedere al utilizatorului: desenarea cu degetul pe ecranul telefonului, desene care sunt aplicate ca un strat peste mediul real.

Cu camera foto pornită, utilizatorul desenează pe ecran, iar desenele create astfel se comportă ca obiecte virtuale adăugate mediului real, adică se mișcă și își schimbă perspectiva în funcție de poziția utilizatorului.

VIDEO IBM a prezentat cel mai mic computer din lume cu dimensiuni de 1 mm x 1 mm CITEȘTE ȘI VIDEO IBM a prezentat cel mai mic computer din lume cu dimensiuni de 1 mm x 1 mm

Google consideră Just a Line un nou experiment dintr-un lung șir de experimente prin care compania testează atât tehnologiile din domenii precum realitatea virtuală, realitatea augmentată sau inteligența artificială, cât și reacția utilizatorilor față de acestea.

Just a Line reprezintă o evoluție a unei aplicații mai vechi, numite Tilt Brush, care permitea utilizatorilor să deseneze în spațiu folosind un sistem de realitate virtuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
realitate augmentată
aplciatie