Cambridge Analytica depune, la un tribunal din New York, cerere de intrare în faliment

Cambridge Analytica depune, la un tribunal din New York, cerere de intrare în faliment
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2018

Cambridge Analytica, care se află în centrul scandalului cu privire la culegerea datelor private a zeci de milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora, a depus o cerere de intrare în faliment, în baza Capitolului 7 al legii falimentului, la un tribunal de la New York, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cambridge Analytica LLC a prezentat o listă de active cu o valoare cuprinsă între 100.001 și 500.000 de dolari și pasive estimate între unul și zece milioane de dolari, scrie News.ro.

Cambridge Analytica și firma sa mamă - compania britanică SCL Elections Ltd - au anunțat la începutul acestei că se închis luni după ce au pierdut clienți și s-au confruntat cu pierderi tot mai mari în urma unor dezvăluiri potrivit cărora au cules datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook - fără consimțământul acestora - începând din 2014.

Apple a livrat doar 600.000 de boxe inteligente HomePod CITEȘTE ȘI Apple a livrat doar 600.000 de boxe inteligente HomePod

Acuzații cu privire la culegerea și manipularea datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook de către Cambridge Analytica - angajată de echipa de campanie a miliardarului republican Donald Trump în 2016 - au declanșat o serie de anchete atât în Statele Unite, cât și în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
cambridge analytica
faliment