Facebook va alerta, de astăzi, utilizatorii ale căror date au fost folosite de Cambridge Analytica

Facebook va alerta, de astăzi, utilizatorii ale căror date au fost folosite de Cambridge Analytica
scris 9 apr 2018

Facebook va alerta, începând de luni, cei 87 de milioane de utilizatori care ar fi putut fi afectați de încălcarea drepturilor de confidențialitate de către Cambridge Analytica.

Utilizatorii vor primi mesaje detaliate în news feed-ul de pe Facebook, scrie Deadline, care citează Associated Press.

Facebook a anunțat că utilizatorii ale căror date au fost partajate cu Cambridge Analytica vor primi mesaje săptămâna aceasta, arată news.

În plus, în încercarea de a controla problema, toți utilizatorii vor primi un avertisment care va conține un link pentru a putea consulta lista aplicațiilor pe care le folosesc și ce informații au oferit acestora. Va exista opțiunea de închidere a aplicațiilor și stoparea accesului unor terțe aplicații.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susținută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, și condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului președinte american, a obținut informații personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informații au fost folosite pentru a influența procesul electoral din 2016. Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanți ai Facebook au transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectați sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia și Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeană.

Mark Zuckerberg, cofondator și director general al Facebook, a declarat că „a fost o greșeală imensă”. El urmează să apară în fața Comisiilor Judiciară și de Comerț ale Senatului, pe 10 aprilie, iar pe 11 aprilie, în fața House Energy and Commerce Committee, unde va răspunde întrebărilor privind acest scandal și asupra planurilor Facebook de a rezolva problema.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
analytica