Google Drive organizează documentele cu ajutorul inteligenței artificiale

Google Drive organizează documentele cu ajutorul inteligenței artificiale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mar 2018

Suita office Google Drive va avea în curând funcții de organizare a fișierelor ce folosesc algoritmi de inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a anunțat că a început implementarea unor funcții automate de organizare a fișierelor stocate în cadrul serviciului Drive, funcții care vor apela la inteligența artificială pentru a scoate în față anumite documente.

Practic, AI-ul celor de la Google va încerca să ghicească ce fișier dorește utilizatorul să acceseze la un anumit moment, iar acel fișier va fi listat în parte de sus a paginii.

Noile caracteristici vor fi implementate pentru început în secțiunea „Shared with me”, cea care conține toate documentele la care utilizatorul colaborează cu alte persoane.

Google demonstrează puterea învățării mecanice într-o nouă facilitate a aplicației de YouTube CITEȘTE ȘI Google demonstrează puterea învățării mecanice într-o nouă facilitate a aplicației de YouTube

Pentru că în decursul timpului cei de la Google au observat că persoana care a creat documentul este cel mai frecvent parametru de căutare, AI-ul va încerca să organizeze automat fișierele astfel încât utilizatorul să vadă cât mai sus în pagină documentul dorit.

Astfel, lista de documente va fi împărțită în două secțiuni. În partea de sus apar documentele sugerate de AI, iar sub acestea sunt listate alfabetic toate celelalte documente.

Noua abilitate va fi implementată pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar Google promite că în viitorul apropiat suita sa office va primi mai multe facilități care vor folosi inteligența artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
drive
ai
inteligenta artificiala