Șeful Boeing: Taxiurile zburătoare vor deveni realitate în următorii 10 ani

Șeful Boeing: Taxiurile zburătoare vor deveni realitate în următorii 10 ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mar 2018

Șeful uneia dintre cele mai mari companii aeronautice, Boeing, este de părere că orașele vor cunoaște beneficiile transportului aerian pe distanțe mici în următoarea decadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dennis Muilenburg, șeful Boeing, crede că așa-numitele mașini zburătoare, care vor transporta pasagerii în orașe precum taxiurile, vor deveni realitate mult mai repede decât ne imaginăm acum.

În prezent sunt deja create prototipuri funcționale, tehnologia necesară fiind disponibilă. Era vehiculelor urbane zburătoare este suficient de aproape pentru ca autoritățile să înceapă deja să se gândească la regulile viitoarelor șosele 3D, este de părere CEO-ul Boeing.

Șeful Boeing nu este singur în optimismul său. Acesta este susținut și de un recent studiu realizat de Deloitte care vorbește despre drone comerciale cu 2-5 locuri care vor arăta ca o evoluție a elicopterelor actuale și care vor începe să intre pe piață încă din 2020.

VIDEO O imprimantă 3D robotică poate printa schițe în timp real folosind realitatea augmentată CITEȘTE ȘI VIDEO O imprimantă 3D robotică poate printa schițe în timp real folosind realitatea augmentată

Boeing a cumpărat anul trecut Aurora Flight Sciences, o companie care dezvoltă taxiuri zburătoare împreună cu Uber, alt nume important care investește atât în mașini autonome, cât și în vehicule zburătoare.

Aurora activează în acest domeniu încă din anii ’80 și are în portofoliul său una dintre cele mai avansate mașini zburătoare – un vehicul zburător electric autonom, numit eVTOL. Primele zboruri-test publice ale eVTOL vor începe peste doi ani.

Și principalul rival al Boeing, Airbus, experimentează în acest domeniu și chiar pare să fie un pas înainte. A3, divizia din Silicon Valley a Airbus, a realizat deja la finalul lunii ianuarie primul test al taxiului aerian autonom Vahana.

Din cauza numeroaselor complicații și măsuri de siguranță care trebuie luate, cel mai probabil transportul oamenilor pe calea aerului în cadrul metropolelor va fi precedat de dronele care vor transporta mărfuri, precum cele folosite de Amazon pentru livrări.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
masini zburatoare