Google lansează aplicația de realitate augmentată Lens la nivel global

Google lansează aplicația de realitate augmentată Lens la nivel global
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2018

Funcțiile de realitate augmentată ale aplicației Google Lens sunt disponibile utilizatorilor de smartphone-uri cu Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google Lens folosește inteligența artificială pentru a identifica obiecte cu ajutorul camerei foto și a furniza informații contextuale. Disponibilă până acum doar pe telefoanele din seria Pixel, produse de Google, aplicația va putea fi folosită pe toate telefoanele cu Android.

Google a ales să nu lanseze o aplicație separată, ci să integreze facilitățile acesteia în foarte populara Google Photos, aplicație care salvează automat pe serverele Google fotografiile și filmările realizate cu telefonul, oferind spațiu nelimitat în acest scop.

Noua secțiune Lens din Google Photos le va permite utilizatorilor să îndrepte camera foto a telefonului spre diverse diverse obiecte pentru a le recunoaște și a accesa anumite informații despre acestea.

Google Drive organizează documentele cu ajutorul inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI Google Drive organizează documentele cu ajutorul inteligenței artificiale

Spre exemplu, cu ajutorul Lens utilizatorii ar putea identifica plante sau rase de câini, ar putea citi recenziile și ar putea afla prețurile din meniul unui restaurant pentru ca, eventual, să primească și reclame de la Google în acest fel.

O funcție a Google Lens care va fi cu siguranță apreciată în special domeniul afacerilor este crearea unui contact în agenda telefonului ca urmare a îndreptării camerei foto către o carte de vizită.

Google a început deja implementare funcționalității Lens în aplicația Photos, astfel că aceasta ar trebui să fie disponibilă tuturor utilizatorilor pe parcursul următoarelor 2-3 zile. Lens va fi lansată și pe iOS, însă Google nu a oferit o dată în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
photos
lens
realitate augmentata
inteligenta artificiala