Inteligența artificială ar putea scrie un best-seller în cel mult 31 de ani

Inteligența artificială ar putea scrie un best-seller în cel mult 31 de ani
scris 12 mar 2018

Experții sunt de părere că un prag important în domeniul inteligenței artificiale ar putea fi atins până în 2049, data la care vom avea cărți best-seller scrise de AI.

Compania financiară americană Merrill Lynch a efectuat un studiu legat de progresele inteligenței artificiale în viitorul apropiat, iar specialiștii contractați pentru această cercetare au stabilit un timeline probabil al următoarelor decade.

Astfel, conform studiului, AI-ul va parcurge următoarele etape:

  • În 2020 va câștiga un turneu de poker;
  • În 2026 va putea scrie referate școlare;
  • În 2027 va putea reproduce creația oricărui muzician;
  • În 2028 va compune muzică ce va intra în topurile de specialitate;
  • Tot în 2028 va fi crea conținut video;
  • Până în 2049 cărțile scrise de AI se vor bucura de titulatura best-seller.
Microsoft va implementa o platformă de inteligență artificială în Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft va implementa o platformă de inteligență artificială în Windows 10

Din tot ce înseamnă inteligență artificială, cele mai multe eforturi se fac la ora actuală pe nișa de învățare mecanică, acolo unde AI-ul poate deprinde funcții creative și de înțelegere a informației prin analizarea și memorare unor cantități foarte mari de date.

Deja inteligența artificială face primii pași în mai multe domenii de creație. Agenția Associated Press a reușit să elibereze 20% din timpul angajaților săi delegând anumite sarcini unui algoritm artificial. Alte experimente se fac în prezent în muzică, film, artă și chiar creație vestimentară.

Inteligența artificială, care va genera venituri de 127 de miliarde de dolari în 2025, conform Merrill Lynch, este cotată de către specialiști ca având 50% șanse ca în următorii 45 de ani să performeze mai bine ca omul în orice activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
invatare mecanica