Microsoft investește 5 miliarde de dolari în Internet of Things

Microsoft investește 5 miliarde de dolari în Internet of Things
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2018

Gigantul american Microsoft anunță o investiție de 5 miliarde de dolari în IoT (Internet of Things), care se va derula pe parcursul următorilor patru ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Internet of Things (IoT) este un concept ce presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte, scrie News.ro.

”Obiectivul Microsoft este acela de a simplifica procesul de dezvoltare a soluțiilor de ‘internet al tuturor lucrurilor’ (IoT) pentru clienții săi - indiferent de dimensiunea, expertiza tehnică, bugetul sau industria din care fac parte, pentru a crea soluții sigure, integrate, care să îmbunătățească experiențele de business, precum și viața de zi cu zi”, a anunțat joi compania.

Numărul turiștilor străini în Deltă a scăzut cu circa 50% în trei ani CITEȘTE ȘI Numărul turiștilor străini în Deltă a scăzut cu circa 50% în trei ani

Oficialii Microsoft spun că vor dedica astfel și mai multe resurse pentru cercetare și dezvoltare în domenii-cheie ale IoT, incluzând securitatea, crearea de instrumente și servicii de dezvoltare inteligente și creșterea ecosistemului de parteneri, deoarece portofoliul companiei include pe lângă IoT și soluții de cloud, sisteme de operare și dispositive.

Compania de consultanță A.T Kearney prevede că sistemele IoT vor duce la o creștere a productivității de 1,9 trilioane de dolari și la o reducere de costuri de 177 miliarde de dolari până în annul 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet of things
microsoft