O companie britanică a creat un algoritm care depistează propaganda extremistă cu o acuratețe de 94%

O companie britanică a creat un algoritm care depistează propaganda extremistă cu o acuratețe de 94%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2018

Britanicii de la ASI Data Science au prezentat o soluție software care promite o acuratețe foarte mare în depistarea și eliminarea propagandei extremiste de pe internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Firma cu sediul în Londra a fost finanțată de guvernul britanic și însărcinată să găsească o soluție care să ajute la combaterea conținutului extremist propagat de către militanții islamici în mediul virtual.

Software-ul a fost testat pe un site nenumit, pe care sunt postate zilnic 5 milioane de filmări noi. Dintre clipurile depistate de acesta doar 250 au fost alarme false, adică un procent de rezultate pozitive false de doar 0,005%.

Jurnaliștilor britanici prezenți la eveniment li s-a cerut să nu vorbească despre tehnologia exactă care stă în spatele acestui algoritm.

Samsung va prezenta noul Galaxy S9 prin intermediul realității augmentate CITEȘTE ȘI Samsung va prezenta noul Galaxy S9 prin intermediul realității augmentate

Este însă evident că se folosește un sistem de învățare mecanică care, după ce a urmărit probabil mii și mii de ore de propagandă extremistă și conținut obișnuit, a învățat să facă diferența dintre cele două pe baza unor caracteristici specifice.

Filmarea depistată de algoritm este marcată ca atare și trimisă către analiză unui editor. Abia după intervenția umană se ia decizia de eliminare sau păstrare a conținutului respectiv.

Marile companii de tehnologie, precum Google și Facebook, încearcă la rândul lor să dezvolte astfel de soluții, însă aplicațiile de până acum nu s-au dovedit eficiente.

Tehnologiile de acest gen sunt adesea criticate că pot fi folosite pentru cenzură și că pot depista în mod eronat conținut valid, care nu are nicio legătură cu extremismul.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
extremism