Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru elaborarea Strategiei de Smart City companiei Deloitte Consultanță

Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru elaborarea Strategiei de Smart City companiei Deloitte Consultanță
scris 29 mar 2018

Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru elaborarea Strategiei de Smart City pentru București companiei Deloitte Consultanță SRL, în valoare de peste 464.000 de lei, cu durată de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.

"Bucureștiul face pași concreți pentru a deveni un oraș smart, adaptat epocii în care trăim, cea a tehnologiei informatice. Strategia pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București va stabili care sunt acțiunile prioritare pentru ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș smart în toate domeniile. De asemenea, scopul acestei strategii este acela de a răspunde problemelor reale ale Municipiului București și de a ghida Primăria Municipiului București în formularea și implementarea proiectelor pe care le va adopta ulterior. Implementarea acestui proiect va îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor și va aduce Capitala României la nivelul marilor capitale europene”, spune primarul Gabriela Firea.

Potrivit municipalității, valoarea contractului pentru implementarea Strategiei de smart city pentru București va fi de 464.280 de lei, fără TVA, cu o durată de prestare a serviciilor de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.

Streaming-ul video este pe cale să devină mult mai rapid CITEȘTE ȘI Streaming-ul video este pe cale să devină mult mai rapid

Strategia va fi implementată în domenii precum managementul traficului, parcări, iluminat, infrastructură, guvernare locală, siguranță publică, energie, telecomunicații, mediu, energie verde, turism.

"Prin implementarea Strategiei Smart City, bucureștenii vor beneficia de infrastructură de transport public și drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, acces la educație de calitate, acces la servicii medicale de calitate, inclusiv prin intermediul sistemelor online, locuri de muncă, siguranță publică, reducerea emisiilor de CO2 și a poluării, reducerea importurilor de energie”, explică municipalitatea.

Serviciile oferite în baza contractului se referă la analiza situației actuale a municipalității și a zonei limitrof, expunerea problemelor din Capitală, precum și creara unui pachet de proiecte prioritare, care să răspundă necesităților și deficiențelor cu care se confruntă Bucureștiul, mai precizează primăria.

Anunțul de licitație a fost publicat pe SEAP în 22 decembrie, depunând oferte doi operatori economici, respectiv Deloitte Consultanță SRL și Asocierea SNSPA, Facultatea de Administrație Publică - UPB - ITS România - CNRME - ALDUSI.

viewscnt
Afla mai multe despre
smart city
deloitte