VIDEO Huawei vrea să lanseze un smartphone compatibil cu tehnologia Blockchain

VIDEO Huawei vrea să lanseze un smartphone compatibil cu tehnologia Blockchain
scris 26 mar 2018

Al treilea producător de smartphone-uri al lumii, Huawei, ar putea lansa un dispozitiv compatibil cu tehnologia Blockchain cu ajutorul unui startup elvețian.

De ce este important: cei care dețin monede digitale le vor putea stoca pe telefon și realiza conversii în banii obișnuiți.

Producătorul chinez Huawei negociază în prezent cu Sirin Labs, care dezvoltă produse bazate pe Blockchain, în scopul construirii unui smartphone care să folosească tehnologiile startup-ului elvețian.

Apple și IBM lucrează împreună pentru a aduce inteligența artificială în rândul aplicațiilor de business pentru iOS CITEȘTE ȘI Apple și IBM lucrează împreună pentru a aduce inteligența artificială în rândul aplicațiilor de business pentru iOS

Huawei vrea să licențieze sistemul de operare SIRIN OS pentru a putea rula aplicații de Blockchain împreună cu aplicațiile standard de Android. Dacă negocierile demarate și confirmate deja de ambele companii se vor concretiza, Huawei ar putea deveni primul producător important de smartphone-uri care să lanseze un produs compatibil cu tehnologia Blockchain.

Tânăra companie elvețiană a anunțat și un smartphone propriu compatibil cu Blockchain, numit Finney. Acesta include un portofel virtual pentru salvarea offline a monedelor digitale și folosește Blockchain pentru creșterea securității telefonului.

Smartphone-ul elvețienilor costă 999 de dolari și se bucură deja de 25.000 de precomenzi.

VIDEO Oamenii de știință folosesc un pește robotic pentru a studia oceanele în cadrul unui proiect în care printre inițiatori se numără și un român CITEȘTE ȘI VIDEO Oamenii de știință folosesc un pește robotic pentru a studia oceanele în cadrul unui proiect în care printre inițiatori se numără și un român

Blockchain este tehnologia care stă la baza monedelor virtuale, dar care, datorită modului în care funcționează are potențialul de a revoluționa numeroase industrii, începând cu zona financiară.

Așa-numitul lanț de date securizate care se verifică reciproc va putea fi folosit, printre altele, în medicină și  în cadrul unui internet democratizat în care datele sunt transferate direct între utilizatori fără a fi stocate pe un server central.

Monedele virtuale, chiar dacă scăzut în valoare anul acesta și au o utilizare încă limitată în viața reală, au crescut de 15 ori în ultimele 12 luni, ajungând la o valoare de 350 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
blockchain
smartphone