Larry Page își testează taxiul zburător în Noua Zeelandă

Larry Page își testează taxiul zburător în Noua Zeelandă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mar 2018

După mai mulți ani de dezvoltare, taxiul zburător Cora produs de Kitty Hawk, compania co-fondatorului Google Larry Page, va începe testele publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, anunță acordarea drepturilor de testare în țara a vehiculului zburător Cora, produs de compania lui Larry Page, Kitty Hawk.

Primul produs al lui Kitty Hawk, care este condusă de Sebastian Thrun, fostul șef al diviziei de proiecte științifice Google X, este Cora, un taxi zburător complet electric și autonom.

Cora se bazează pe un software pentru zbor autonom care este instalat pe trei computere de zbor independente, ce pot asigura continuitatea operațiunilor chiar dacă unul dintre ele se defectează.

VIDEO Un startup vrea să folosească printarea 3D pentru a construi case mai ieftine CITEȘTE ȘI VIDEO Un startup vrea să folosească printarea 3D pentru a construi case mai ieftine

Taxiul zburător nu are nevoie de o pistă pentru decolare și aterizare, Cora putând realiza aceste operațiuni pe verticală, grație celor 12 elice din dotare. Cu un singur propulsor se poate zbura la altitudini cuprinse între 150 și 900 de metri cu o viteză de 177 kilometri pe oră.

Cora poate acomoda două persoane și are în acest moment o autonomie de aproximativ 100 de kilometri. Pentru cazuri de urgență, Cora are în dotare o parașută de mari dimensiuni care-i permite să aterizeze dacă vreo defecțiune face imposibilă operarea în condiții normale.

Kitty Hawk nu va vinde Cora persoanelor interesate, ci este oferit doar companiilor de transport

 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi zburator
larry page
cora
kitty hawk