VIDEO O companie germană care construiește o “mașină zburătoare” ce poate dezvolta viteze de peste 300 km/h a fost declarată Startup-ul Anului

VIDEO O companie germană care construiește o “mașină zburătoare” ce poate dezvolta viteze de peste 300 km/h a fost declarată Startup-ul Anului
scris 19 feb 2018

Startup-ul german Lilium speră ca în 7 ani să devină un fel de Uber al vehiculelor zburătoare de dimensiuni mici, dedicate deplasării în orașe.

Tânăra companie germană, care a primit o finanțare de 90 de milioane de dolari în luna septembrie a anului trecut, tocmai a fost numit Startup-ul Anului de către Cleantech Group, o rețea formată din peste 6.000 de companii și 8.000 de investitori care încurajează folosirea tehnologiilor nepoluante.

Fondată în 2015, compania germană a dezvoltat deja un prototip de vehicul zburător care poate decola vertical și transporta 5 persoane pe distanțe ce-l recomandă pentru deplasările urbane.

Samsung ar fi produs prea multe ecrane OLED, iar acum nu găsește clienți pentru ele CITEȘTE ȘI Samsung ar fi produs prea multe ecrane OLED, iar acum nu găsește clienți pentru ele

Aparatul de zbor electric are mai multe elice integrate în aripi. Pentru decolare acestea sunt folosite în poziție verticală, iar odată atinsă înălțimea dorită, sunt rotite pentru a susține accelerația.

Germanii spun că micul avion de transport personal poate prinde o viteză maximă de 305 km/h și are o autonomie de aproximativ o oră. Toate acestea fără a genera vreun fel de emisii nocive.

Cei de la Lilium au în plan o funcționare similară serviciilor de ride sharing, în care utilizatorul poate comanda o cursă prin intermediul unei aplicații. Conform strategiei actuale, anul viitor ar trebui să debuteze un proiect pilot, urmând ca tehnologia să fie lansată public în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
lilium
masina zburatoare