VIDEO Un startup vrea să folosească printarea 3D pentru a construi case mai ieftine

VIDEO Un startup vrea să folosească printarea 3D pentru a construi case mai ieftine
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mar 2018

O companie americană va construi case cu prețuri semnificativ mai mici decât cele actuale, cu ajutorul printării 3D.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Startup-ul ICON, împreună cu New Story, un non-profit implicat în găsirea de soluții pentru oamenii care nu au o casă, vor demara un proiect prin care vor construi case ieftine printate la o imprimantă 3D în timp record.

ICON susține că are tehnologia necesară construiri unei case de 60 de metri pătrați într-un timp cuprins între 12 și 24 de ore. Tânăra companie cu sediul în Austin, împreună cu cei de la New Story, vor construi anul viitor 100 de case pentru locuitorii din El Savador.

Inteligența artificială poate reproduce vocea umană în mai puțin de un minut CITEȘTE ȘI Inteligența artificială poate reproduce vocea umană în mai puțin de un minut

Cu ajutorul imprimantei Vulcan, ICON vrea să dezvolte case de ciment care vor costa 10.000 de dolari. Compania susține, însă, că prețurile pot fi reduse până la 4.000 de dolari.

Evident că rezultatul nu va fi o locuință de lux, însă va exista o sufragerie, un dormitor, o baie și chiar o verandă în jurul casei.

Conform World Resources Institute, un non-profit care își propune să îmbunătățească accesul oamenilor la resursele de bază, 1,2 miliarde de oameni sunt lipsiți de o locuință în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
printare 3d