Doi senatori americani sunt îngrijorați de protecția slabă a copiilor care folosesc aplicația Messenger Kids

Doi senatori americani sunt îngrijorați de protecția slabă a copiilor care folosesc aplicația Messenger Kids
scris 8 aug 2019

Senatorii americani Edward Markey și Richard Blumenthal au scris Facebook, pentru a întreba dacă există ”un tipar îngrijorător” al protecției slabe a confidențialității pentru copiii care folosesc aplicația Messenger Kids, transmite Reuters.

Senatorii au fost ”tulburați” să afle că aplicația permite ca mii de copii să intre în grupuri de chat în care nu toți membrii grupului au acordul părinților, afirmă aceștia într-o scrisoare adresată directorului general  al Facebook Mark Zuckerberg, scrie News.ro.

Aplicația, lansată în decembrie 2017, se adresează utilizatorilor cu vârste de sub 13 ani și le permite să facă video chat și să trimită fotografii, video-uri și texte.

Surpriză: Cel mai mare operator telecom din Danemarca mută centrul de comandă al rețelei la București, cu Ericsson. Temeri că serviciile de informații din România pot accesa datele companiilor și ale abonaților CITEȘTE ȘI Surpriză: Cel mai mare operator telecom din Danemarca mută centrul de comandă al rețelei la București, cu Ericsson. Temeri că serviciile de informații din România pot accesa datele companiilor și ale abonaților

“Facebook are responsabilitatea să își respecte promisiunea făcută părinților, potrivit căreia copiii nu sunt expuși la contacte neaprobate, o promisiune care pare că nu este respectată”, au scris aceștia.

”Viața privată a copiilor și siguranța online ar trebui să fie principala prioritate a Messenger Kids”, se arată în scrisoare.

Senatorii cer transparență și răspunsuri în legătură cu ceea ce face compania pentru a asigura confidențialitatea copiilor și siguranța online și să răspundă așteptărilor părinților și să îndeplinească obligațiile legale.

Senatorii îl mai întreabă pe Zuckerberg când a aflat compania despre aceste nereguli și cânt au durat acestea. Aceștia au întrebat dacă Facebook a inițiat o evaluare a aplicației pentru a identifica eventualele nereguli. Senatorii au solicitat ca Facebook să răspundă întrebărilor până pe 27 august.

Facebook nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii primite în afara programului de lucru obișnuit.

viewscnt
Afla mai multe despre
messenger kids
facebook