După 28 de ani, Windows va oferi suport nativ pentru arhivele RAR

După 28 de ani, Windows va oferi suport nativ pentru arhivele RAR
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mai 2023

Microsoft a anunțat că va implementa în Windows 11 suport pentru unele dintre cele mai populare formate de arhivare, în frunte cu RAR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansat în urmă cu 28 de ani, popularul format de arhivare a fișierelor RAR primește, în sfârșit, suport oficial din partea Microsoft, care va trata în mod nativ aceste arhive în Windows 11.

Proprietarul Facebook vinde platforma Giphy către Shutterstock CITEȘTE ȘI Proprietarul Facebook vinde platforma Giphy către Shutterstock

Asta înseamnă că utilizatorii vor putea accesa arhivele RAR la fel cum o fac cu folderele și vor putea deschide sau copia în altă parte fișierele stocate în arhive.

Pentru asta, Microsoft folosește proiectul open-source libarchive și, cu aceeași ocazie, va fi adăugat suport și pentru alte formate de arhivare, precum Tar, 7-zip, gz și altele.

Rămâne acum de văzut și cât de bun va fi suportul implementat de Microsoft pentru aceste formate. Windows suportă de mulți ani formatul Zip, însă, acesta a fost unul cu o funcționalitate limitată.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows
rar