Elon Musk face sondaj pe Twitter dacă trebuie să vândă 10% din acțiunile la Tesla pentru a putea plăti taxa pe câștiguri nerealizate

Elon Musk face sondaj pe Twitter dacă trebuie să vândă 10% din acțiunile la Tesla pentru a putea plăti taxa pe câștiguri nerealizate
scris 7 nov 2021

Elon Musk i-a întrebat, sâmbătă, pe cei 62 de milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale la compania Tesla și a asigurat că va ține cont de decizia lor.

Patronul Tesla pare că are o nouă propunere din partea democraților, care ar dori să-i taxeze mai mult pe cei superbogați, în general taxați doar la vânzare acțiunilor lor, înviitor urmând să fie taxate creșterile de valoare ale deținerilor chiar dacă acțiunile nu au fost vândute.  

„S-a vorbit mult în ultima periaodă de câștigurile nerealizate ca instrument de evitare a taxelor, propun deci să vând 10% din acțiunile mele la Tesla”, a scris Elon Musk în mesaj. „Sunteți de acord?”, i-a întrebat el pe internauți, propunându-le să voteze cu „da” sau „nu”. „Voi respecta rezultatele acestui sondaj, oricare ar fi concluzia”, a adăugat multimiliardarul. La ora 21.00 GMT, în jur de 55% dintre răspunsurile primite au fost „da”.

INSP: Rata vaccinaților confirmați cu Covid a crescut în octombrie la 27%. Evoluție similară a cifrelor indiferent de starea de vaccinare CITEȘTE ȘI INSP: Rata vaccinaților confirmați cu Covid a crescut în octombrie la 27%. Evoluție similară a cifrelor indiferent de starea de vaccinare

Potrivit Bloomberg, Elon Musk deșinea la 30 iunie în jur de 17% din acțiunile în circulație la Tesla, care valorează în prezent 208,37 miliarde de dolari. De asemenea, antreprenorului i s-a acordat drept compensație un pachet mare de opțiuni de acțiuni și acțiuni convertibile. Cu participațiile sale la celelalte companii, Neuralink și mai ales SpaceX, Elon Musk este teoretic cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

„Rețineți că nu iau salariu în numerar sau vreun bonus de nicăieri”, a subliniat Musk pe Twitter. „Am doar acțiuni. Pentur mine, singura modalitate de a plăti impozite este deci să vând acțiuni”, a adăugat el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
actiuni
vanzare
twitter
taxa bogati