Elon Musk laudă China pentru poziție puternică în dezvoltarea inteligenței artificiale

Elon Musk laudă China pentru poziție puternică în dezvoltarea inteligenței artificiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Elon Musk crede că China se află într-o poziție puternică când vine vorba de dezvoltarea inteligenței artificiale și că țara ”va fi bună în orice își va propune să facă”, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În declarațiile transmise prin video la Conferința Mondială de Inteligență Artificială, care are loc la Shanghai, Tesla CEO-ul nu s-a abținut când a venit vorba să laude anumite aspecte ale celei de-a doua mari economii din lume, scrie News.ro.

ANCOM: Creșteri de peste 25% ale vitezei de download pentru internetul fix și mobil, în 2022 CITEȘTE ȘI ANCOM: Creșteri de peste 25% ale vitezei de download pentru internetul fix și mobil, în 2022

”Cred că există un număr imens de oameni foarte inteligenți și foarte talentați în China. Întotdeauna am fost un admirator extraordinar al cantității mari de talent și impuls care există în China. Deci cred că, într-adevăr, China va fi grozavă în orice își propune să facă. Deci, asta include, știți, multe sectoare diferite, sectoare ale economiei, dar și inteligența artificială. Deci, cred că China va avea o capacitate AI foarte puternică – [aceasta] este predicția mea”.

Musk are interese comerciale semnificative în China. Tesla își vinde mașinile electrice acolo și are o fabrică importantă în Shanghai.

În mai, Musk s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Chinei, Qin Gang.

În trecut, Musk a lăudat producătorii de automobile chinezi, descriindu-i drept ”cei mai competitivi din lume”.

În 2020, el a spus: ”China este rea, după părerea mea”.

Cele mai recente comentarii ale lui Musk vin pe fondul tensiunilor dintre SUA și China din cauza tehnologiei. În 2022, Washington a adoptat restricții ample pentru exporturile de cipuri cheie și echipamente semiconductoare către China.

Interesul pentru ChatGPT a început să scadă CITEȘTE ȘI Interesul pentru ChatGPT a început să scadă

Mișcarea ar putea împiedica încercările Beijingului de a-și stimula industria autohtonă într-o tehnologie critică. Dar analiștii din industrie cred că producătorii chinezi de cipuri își vor dezvolta în continuare propriii semiconductori avansați, în ciuda încercărilor Washingtonului de a întârzia acest proces.

Interesul pentru inteligența artificială și efectele sale potențial transformatoare asupra societății a crescut în ultima vreme. Anul trecut, chatbot-uri precum ChatGPT, creat de OpenAI, au atras un interes uriaș, dar au avut loc și discuții dacă AI reprezintă o amenințare mai largă pentru umanitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
china