Elon Musk: Numai conturile verificate de pe Twitter vor apărea în feedul cu recomandări al platformei de socializare

Elon Musk: Numai conturile verificate de pe Twitter vor apărea în feedul cu recomandări al platformei de socializare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2023

Miliardarul Elon Musk a declarat că numai conturile verificate de pe Twitter vor apărea în feedul cu recomandări al platformei de socializare, în cadrul noilor măsuri luate de directorul general al acesteia pentru creșterea veniturilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Tab-ul ”For You” al Twitter afișează tweeturi ale unor persoane necunoscute de utilizatori, dar care le sunt recomandate de algortimul platformei, scrie News.ro.

Microsoft reface de la zero aplicația Teams CITEȘTE ȘI Microsoft reface de la zero aplicația Teams

Până acum, aici erau afișate conturi de la orice utilizator, indiferent dacă erau verificate sau nu.

Dar Musk a anunțat luni seata târziu că, de acum înaunte, numai conturile verificate vor fi afișate în secțiunea “For You”.

Musk afirmă că măsura ”este singura modalitate realistă pentru a preveni boturile AI să preia controlul”.

El a mai spus că numai utilizatorii verificați vor putea să voteze în sondaje.

De când a cumpărat Twitter anul trecut, Musk a încercat să schimbe modul în care compania face verificarea conturilor.

Înainte de preluarea de către Musk, Twitter obișnuia să verifice utilizatorii cu o bifă albastră, ca o modalitate de a identifica dacă un cont se potrivește cu persoana sau compania despre care spune că este. Acest proces a fost gratuit și aplicat celebrităților, jurnaliștilor, oficialilor guvernamentali și organizațiilor.

Musk a introdus anul trecut un serviciu de abonament numit Twitter Blue, care permite unui utilizator să plătească 8 dolari pe lună pentru a fi verificat și pentru a obține bifa albastră.

Twitter a declarat săptămâna trecută că va începe să-și retragă ”programul verificat moștenit” și să elimine semnele de bifare ”verificat” la 1 aprilie.

Compania le cere persoanelor cu bifa veche să se înscrie la serviciul de abonament Twitter Blue.

Musk a încercat să găsească modalități de a genera noi fluxuri de venituri pe Twitter, verificarea plătită fiind o politică emblematică.

Dar compania a pierdut o valoare de piață imensă. Musk le-a spus angajaților săptămâna trecută că Twitter este acum evaluată la 20 de miliarde de dolari, potrivit unui e-mail trimis angajaților și văzut de New York Times. Aceasta este în scădere cu peste 50% față de cele 44 de miliarde de dolari plătite de Musk pentru companie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter