Elon Musk și alte personalități ale industriei tehnologice cer ONU să acționeze împotriva roboților ucigași

Elon Musk și alte personalități ale industriei tehnologice cer ONU să acționeze împotriva roboților ucigași
scris 21 aug 2017

Elon Musk și 115 alte personalități ale industriei roboticii și inteligenței artificiale au cerut Națiunilor Unite, prin intermediul unei scrisori, să ia măsuri ferme împotriva pericolului armelor autonome, relatează MarketWatch.

Între semnatari se mai află co-fondatorul Google Deepmind, Mustafa Suleyman, și directori globali ai companiei daneze Universal Robotics și Element AI din Canada, scrie News.ro.

”Armele autonome letale riscă să devină a treia revoluție în război. Odată dezvoltate, conflictele armate vor avea loc la o scară fără precedent și mai repede decât pot înțelege oamenii”, avertizează scrisoarea.

Taxify, concurentul Uber, și-a înființat oficial subsidiară în România, condusă chiar de fondatorul și CEO-ul Markus Villig CITEȘTE ȘI Taxify, concurentul Uber, și-a înființat oficial subsidiară în România, condusă chiar de fondatorul și CEO-ul Markus Villig

Pot fi arme ale terorii, arme care teroriează și arme care pot fi folosite de teroriști împotriva oamenilor nevinovați, care pot fi piratate pentru a fi folosite într-un mod nedorit, se mai arată în scrisoare, care avertizează că timpul pentru a acționa este scurt.

Într-un comunicat de presă care a însoțit scrisoarea, Stuart Russell, fondator și vicepreședinte al Bayesian Logic, a explicat de ce a semnat.

”Dacă oamenii nu vor să vadă noi arme de distrugere în masă, sub forma unor roiuri vaste de microdrone letale, care să se răspândească în jurul lumii, este imperios necesar să intervenim și să susținem eforturile Națiunilor Unite de a crea un tratat care să interzică armele autonome letale. Este vital pentru securitatea națională și internațională”, a afirmat Russell.

Elon Musk a emis deja mai multe avertismente referitoare la pericolul reprezentat de inteligența artificială. Săptămâna trecută a scris pe Twitter: ”Dacă nu sunteți îngrijorați de inteligența artificială ar trebui să fiți. Este mult mai riscantă decât Coreea de Nord”.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
roboti ucigasi
onu