Elon Musk: Twitter este pe cale să ajungă la ”pragul de rentabilitate a fluxului de numerar” anul viitor

Elon Musk: Twitter este pe cale să ajungă la ”pragul de rentabilitate a fluxului de numerar” anul viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2022

Elon Musk a declarat că Twitter este acum pe cale să ajungă la ”pragul de rentabilitate a fluxului de numerar” anul viitor, proprietarul miliardar al companiei de socializare apărându-și măsurile profunde de reducere a costurilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Twitter anticipa ”o situație negativă a fluxului de numerar de 3 miliarde de dolari pe an”, înainte de reducerea costurilor, a declarat Musk miercuri, într-un chat audio pe Twitter Spaces.

CONFIRMARE Poșta Română trece la restructurări masive. Șeful Poștei, anterior la PROFIT NEWS TV - Nu dăm afară oameni, dar... CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Poșta Română trece la restructurări masive. Șeful Poștei, anterior la PROFIT NEWS TV - Nu dăm afară oameni, dar...

De când a preluat Twitter pe 27 octombrie, Musk a concediat 50% din angajații companiei și a cerut personalului rămas să se angajeze să lucreze ore lungi și grele, ceea ce a determinat plecarea mai multor angajați, scrie News.ro.

Măsurile controversate i-au zguduit pe agenții de publicitate, care contribuie cu 90% din veniturile Twitter.

”Avem un exercițiu de incendiu. Acesta este motivul acțiunilor mele. Twitter are în prezent puțin peste 2.000 de angajați”, a spus Musk.

Acesta a mai arătat că Twitter urma anterior să cheltuie 5 miliarde de dolari anul viitor.

Cu datorii de 12,5 miliarde de dolari în urma achiziției, Twitter se confrunta cu o ieșire netă de numerar de 6,5 miliarde de dolari, la venituri de aproximativ 3 miliarde de dolari anul viitor. Acest lucru a însemnat un flux de numerar negativ de 3 miliarde de dolari, a spus Musk, adăugând că Twitter are 1 miliard de dolari în numerar.

Venitul anual al Twitter în 2021 a fost de 5 miliarde de dolari, iar în februarie compania a estimat că veniturile din 2022 vor crește în intervalul de 20%.

În timpul sesiunii Spaces, Musk a spus că ”prioritatea sa numărul unu” este creșterea veniturilor din abonamente, astfel încât să devină o parte semnificativă a afacerii Twitter.

În prezent, companiile reduc bugetele de publicitate într-un mediu economic slab.

Musk, care conduce și Tesla, a declarat că agenții de publicitate importanți i-au spus că reclamele pe Twitter au cea mai mică rentabilitate a investiției dintre toate platformele de social media. El a spus că un agent de publicitate i-a sugerat că Twitter ar trebui să afișeze un anunț dacă un utilizator menționează un produs în răspunsurile la tweet. „Am spus, da, ar trebui să facem asta”, a spus Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter