Elon Musk vrea să crească de peste patru ori numărul utilizatorilor Twitter și de peste cinci ori veniturile platformei

Elon Musk vrea să crească de peste patru ori numărul utilizatorilor Twitter și de peste cinci ori veniturile platformei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2022

Viitorul proprietar al Twitter Elon Musk și-a fixat obiective foarte ambițioase pentru următorii șase ani, inclusiv creșterea de mai multe ori a veniturilor și a numărului de utilizatori ai rețelei sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

New York Times a obținut o copie a prezentării pe care Elon Musk a folosit-o pentru a convinge investitorii care au contribuit la oferta pe care celebrul antreprenor a făcut-o pentru cumpărarea Twitter.

În fruntea listei este creșterea veniturilor până în 2028 la 26,4 miliarde de dolari. Asta înseamnă de peste cinci ori de la aproximativ 5 miliarde de dolari, cât a câștigat Twitter anul trecut.

Nvidia plătește 5,5 milioane de dolari pentru a scăpa de un proces CITEȘTE ȘI Nvidia plătește 5,5 milioane de dolari pentru a scăpa de un proces

Tot până în 2028, Elon Musk spune că va crește numărul de utilizatori ai platformei la 931 de milioane, de la 217 milioane pe care-i avea la finele anului trecut. Asta înseamnă de peste patru ori.

Musk mai vrea să diversifice sursele de venituri ale platformei sociale, care în prezent își câștigă în jur de 90% din venituri din reclame. Până în 2028, viitorul proprietar vrea să reducă aportul publicității la 45% din veniturile totale. Publicitatea, conform planului lui Musk, va aduce peste șase ani 12 miliarde de dolari.

În același timp, Musk vrea să lanseze un nou abonament în genul lui Twitter Blue, care, până în 2028, să ajungă la 104 milioane de abonați plătitori. Acesta ar trebui să genereze în 2028 venituri de 10 miliarde de dolari.

Deși Twitter a acceptat oferta de 44 de miliarde făcută de Elon Musk, acesta mai are de așteptat finalizarea tranzacției și aprobarea autorităților americane înainte de a deveni șef cu drepturi depline al platformei sociale.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter