Facebook a făcut publice postările private a 14 milioane de utilizatori

Facebook a făcut publice postările private a 14 milioane de utilizatori
scris 8 iun 2018

Postările a 14 milioane de utilizatori Facebook au putut fi văzute de oricine, deși setările de intimitate nu prevedeau vizibilitatea publică a acestora.

Facebook a anunțat că un bug a modificat setările de intimitate ale postărilor a 14 milioane de utilizatori. Astfel, în loc să fie vizibile doar prietenilor, postările în cauză au putut fi văzute de toată lumea.

Conform oficialilor companiei, au fost afectate postările publicate în perioada 18 – 27 mai. În acest moment, problema este rezolvată, iar setările de intimitate au revenit la normal.

Microsoft a instalat un centru de date submarin, lângă arhipelagul scoțian Orkney CITEȘTE ȘI Microsoft a instalat un centru de date submarin, lângă arhipelagul scoțian Orkney

Utilizatorii afectați vor primi o notificare pe Facebook care îi va înștiința legat de această problemă și le va sugera să -și revizuiască setările de intimitate ale postărilor din perioada în care acestea au fost alterate de bug.

Bug-ul cu pricina a afectat setarea implicită pe care Facebook o atribuie postărilor noi. În mod normal, fără intervenția utilizatorului, postările noi sunt setate de Facebook să poată fi văzute doar de prieteni. Bug-ul a modificat setarea de la „Prieteni” la „Public”.

Problema survine pe fondul a numeroase controverse în care gigantul american a fost implicat în ultima vreme. După scandalul Cambridge Analytica, când au fost compromise datele a 87 de milioane de utilizatori, Facebook a fost recent acuzată că a împărțit informațiile pe care le are despre utilizatorii săi cu producătorii de smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook