Facebook, Alphabet și Twitter și-au apărat în Congresul SUA practicile de filtrare a conținutului, afirmând că nu discriminează politic

Facebook, Alphabet și Twitter și-au apărat în Congresul SUA practicile de filtrare a conținutului, afirmând că nu discriminează politic
scris 18 iul 2018

Facebook, Alphabet și Twitter au susținut marți, în fața unei comisii a Congresului Statelor Unite, că nu discriminează conținutul din motive politice, transmite Reuters.

Republicanii conservatori din Congres au criticat companiile de media socială pentru că ar elimina o  parte dn conținut din motive politice, acuzație pe care companiile au respins-o, scrie News.ro.

Președintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanților, republicanul Bob Goodlatte, a spus că după o audiere care a avut loc în aprilie Congresul a ”observat numeroase eforturi din partea acestor companii pentru îmbunătățirea transparenței”, dar a atras atenția asupra poveștilor care circulă despre eliminarea conținutului.

Smartphone-ul Moto Z3 Play este disponibil în România CITEȘTE ȘI Smartphone-ul Moto Z3 Play este disponibil în România

Goodlatte a întrebat dacă aceste companii ”se folosesc de puterea lor pe piață pentru filtrarea deciziilor astfel încât să fie favorizat conținutul preferat de companii”.

Reprezentantul democrat David Cicilline a criticat audierea și a spus că Facebook ”de doi ani a dat înapoi pentru a se apăra și a tempera dispoziția conservatorilor” și a dat ca exemplu eșecul Facebook de a elimina paginile care promovează teoriile conspiraționiste nedovedite.

”Nu există dovezi că algoritmii rețelelor sociale sau rezultatele motoarelor de căutare sunt configurate împotriva conservatorilor. Este o invenție promovată de mașinăria de propagandă conservatoare pentru a convinge alegătorii de o conspirație care nu există”, a spus  Cicilline.

Facebook a anunțat la începutul acestui an că l-a angajat pe fostul senator republican Jon Kyl pentru a consilia compania în ceea ce privește posibilele voci părtinitoare împotriva conservatorilor.

Directorul Facebook pentru managementul politicilor globale, Monika Bickert, a declarat în comisie că vrea să trateze toate grupurile în mod egal și a explicat de ce efectuează diverse controale.

”Dorim să ne asigurăm că ne facem treaba bine”, a spus Bickert, adăugând că Facebook se consultă cu o mare varietate de grupuri.

Democrații au spus că atenția comisiei trebuie să se concentreze pe amenințările asupra proceselor electorale venite din partea hackerilor ruși. Reprezentantul democrat Jerrold Nadler a cerut fără succes o ședință  privată a comisiei pentru a discuta despre Rusia.

Juniper Downs, director pentru politici publice la nivel global și relații cu guvernul la YouTube, divizie a Google, a spus că aceasta nu discriminează conservatorii.

”A da prioritate conținutului unei ideologii politice în detrimentul alteia ar intra în contradicție fundamentală cu obiectivul nostru de a oferi servicii adresate tuturor”, a spus aceasta.

Directorul pentru strategie al Twitter, Nick Pickles, a spus că rețeaua de socializare nu îi discriminează pe conservatori și că ia decizii neutre.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
alphabet