Facebook extinde posibilitatea filmărilor panoramice live pentru toți utilizatorii

Facebook extinde posibilitatea filmărilor panoramice live pentru toți utilizatorii
scris 30 mar 2017

Facebook a anunțat că a început implementarea funcției live video panoramic pentru întreaga bază de utilizatori.

Disponibilă până acum pentru un număr restrâns de utilizatori în cadrul testelor realizate de Facebook, funcția live video la 360 de grade va putea fi folosită de toți utilizatorii rețelei sociale.

Asta cel puțin la nivel teoretic, deoarece pentru o filmare panoramică sunt necesare camere video speciale care nu sunt nici foarte ieftine, nici foarte răspândite la ora actuală. O astfel de cameră este Gear 360 a celor de la Samsung.

Cum va fi schimbat modul în care va fi utilizat Galaxy S8, ca urmare a ecranului Infinity CITEȘTE ȘI Cum va fi schimbat modul în care va fi utilizat Galaxy S8, ca urmare a ecranului Infinity

Facebook a anunțat și specificațiile tehnice pentru acest tip de transmisiuni. Filmările live panoramice vor putea fi făcute în format 1080p, cu 30 de cadre pe secundă și pot avea o durată maximă de 4 ore.

Pentru o astfel de transmisiune, utilizatorii vor folosi funcția Live Video din Facebook sau software-ul dedicat al camerei video. Recunoașterea și afișarea ca atare a filmărilor la 360 de grade va fi făcută de către algoritmii celor de la Facebook.

Ca și alte noi facilități lansate de Facebook, transmisiunile live panoramice vor fi implementate treptat, astfel că va dura câteva zile până când noua opțiune va fi disponibilă tuturor utilizatorilor

 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
filmari panoramice