App Annie: Android va începe să aducă mai multe venituri dezvoltatorilor de aplicații decât iOS în 2017

App Annie: Android va începe să aducă mai multe venituri dezvoltatorilor de aplicații decât iOS în 2017
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mar 2017

2107 urmează să fie anul în care balanța veniturilor din aplicații să se încline în partea sistemului de operare dezvoltat de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce lupta dintre Android și iOS în ceea ce privește cota de piață pare să fie decisă în favoarea celor de la Google, Apple deține încă un atu important: veniturile mai mari pe care dezvoltatorii de aplicații le obțin. Însă, se pare că nu pentru mult timp.

Conform companiei de analiză digitală App Annie, aplicațiile de Android vor aduce, per ansamblu, mai multe venituri decât cele de iOS începând chiar din acest an. Cu toate astea, App Store-ul celor de la Apple va rămâne magazinul de aplicații care generează cele mai multe venituri și cel puțin în următorii patru ani.

Acest lucru este posibil datorită faptului că Google permite instalarea aplicațiilor de Android și din alte surse decât propriul magazin, Play Store. Unii dintre producătorii de Android, precum Samsung sau HuaweiHuaweiHfs, au propriile magazine de aplicații pentru Android, ca alternativă la Play Store.

Cum se va schimba modul în care va fi utilizat Galaxy S8, ca urmare a ecranului Infinity CITEȘTE ȘI Cum se va schimba modul în care va fi utilizat Galaxy S8, ca urmare a ecranului Infinity

Magazinele alternative de aplicații pentru Android au cumulat în 2017 venituri de peste 10 miliarde de dolari în 2016 și se așteaptă ca cifra să se dubleze anul acesta. Play Store ar urma să genereze în 2017 21 de miliarde de dolari, ducând totalul veniturilor pentru aplicațiile de Android la 41 de miliarde de dolari.

App Annie susține că Play Store împreună cu celelalte magazine de aplicații vor genera venituri mai mari decât App Store, însă magazinul de aplicații al celor de la Apple va rămâne lider și în anii următori. În 2017 se estimează că App Store va genera venituri de 40 de miliarde de dolari.

5 țări, în ordine China, Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie, au generat anul trecut trei sferturi din totalul veniturilor obținute de către dezvoltatorii de aplicații. Acest dezechilibru urmează să se accentueze anul acesta, când cele cinci sunt așteptate că concentreze 85% din totalul veniturilor.

App Annie: Android va începe să aducă mai multe venituri dezvoltatorilor de aplicații decât iOS în 2017

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
apple
android
ios
android