Facebook integrează inteligența artificială în funcția de căutare a rețelei sale sociale

Facebook integrează inteligența artificială în funcția de căutare a rețelei sale sociale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2017

Facebook anunță că funcția de căutare disponibilă utilizatorilor săi va furniza rezultate mai relevante cu ajutorul inteligenței artificiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Folosind algoritmi ce țin de inteligența artificială, Facebook va putea înțelege mai bine atât cuvintele cheie folosite de utilizatori, cât și conținutul fotografiilor. AI-ul analizează imaginile și poate recunoaște obiectele, ajutând Facebook să returneze rezultate mult mai corecte.

Spre exemplu, o căutare după “poze cu portocale roșii” va afișa imaginile în care AI-ul a recunoscut fructul respectiv. Este o caracteristică a inteligenței artificiale pe care Google și Apple o folosesc deja în unele din produsele lor.

200.000 de americani și-au șters contul de Uber, directorul companiei s-a retras din echipa lui Trump CITEȘTE ȘI 200.000 de americani și-au șters contul de Uber, directorul companiei s-a retras din echipa lui Trump

Inteligența artificială nu va deveni unicul element care contribuie la returnarea rezultatelor relevante. Algoritmul Facebook va corobora AI-ul cu alte elemente, precum titlurile, descrierile sau locația imaginilor.

Joaquin Quiñonero Candela, directorul departamentului responsabil cu punerea în practică a învățăturilor pe care le deprinde sistemul de inteligență artificială, spune că Facebook rulează 1,2 milioane de experimente ce privesc AI-ul în fiecare lună.

Deocamdată, noile funcții de inteligență artificială au fost aplicate doar imaginilor și sunt disponibile numai utilizatorilor din Statele Unite. Facebook va lansa ulterior această tehnologie la nivel global și o va integra și pentru conținutul video.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
inteligenta artificiala