Facebook lansează aplicația Events pentru Android

Facebook lansează aplicația Events pentru Android
scris 13 dec 2016

Începând de astăzi, Events, aplicația separată dedicată de Facebook evenimentelor, este disponibilă utilizatorilor de Android.

Lansată inițial în luna octombrie a acestui an doar pe iOS, aplicația Events a celor de la Facebook ajunge acum și în magazinul de aplicații pentru Android Google Play, de unde poate fi instalată pe telefoanele și tabletele care folosesc sistemul de operare al celor de la Google.

Ca și Groups sau Messenger, Events este o aplicație prin care Facebook încearcă să separe o facilitate a propriei rețele sociale, pentru a o gestiona mai bine într-o aplicație dedicată strict acestei facilități.

Cum sugerează și numele, Events afișează partea de evenimente din Facebook. Utilizatorii pot vedea pe baza unui calendar evenimentele la care se duc prietenii, precum și evenimentele organizate în apropiere.

Facebook primește suport pentru transmisiuni video live la 360 de grade CITEȘTE ȘI Facebook primește suport pentru transmisiuni video live la 360 de grade

Prin această abordare, aplicația principală de Facebook este degrevată de o sarcină suplimentară, iar utilizatorii care folosesc funcția de evenimente în mod frecvent au parte de o experiență mai bună.

Până acum, pe iOS, aplicația Events este departe de a fi un succes. Conform platformei de analiză a ecosistemelor mobile App Annie, din momentul lansării, Events a oscilat între pozițiile 250 și 500 ale categoriei Social Networking din App Store.

Pentru Facebook, Events reprezintă un diferențiator important, fiind singura rețea socială care oferă o astfel de facilitate. Dacă reușește să convingă utilizatorii că reprezintă singura opțiune de care au nevoie pentru evenimentele locale, Facebook va avea la dispoziție o altă sursă de monetizare.

Facebook lansează aplicația Events pentru Android

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook