Facebook lansează News în Marea Britanie

Facebook lansează News în Marea Britanie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 ian 2021

Facebook News se extinde, pentru prima oară, în afara Statelor Unite, fiind acum disponibil în Marea Britanie, unde promite bani și trafic pentru publicații.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Lansat anul trecut doar pe teritoriul Statelor Unite, serviciul Facebook News își extinde pentru prima oară disponibilitatea, putând fi acum accesat de utilizatorii din Marea Britanie.

Facebook a semnat parteneriate pentru secțiunea News cu mai multe mari publicații

locale, printre care Channel 4, Sky News și The Guardian.

Huawei negociază vânzarea principalelor sale mărci de smartphone P și Mate CITEȘTE ȘI Huawei negociază vânzarea principalelor sale mărci de smartphone P și Mate

News este disponibil într-un tab nou al aplicației Facebook, unde sunt afișate cele mai importante știri, dar și subiecte personalizate, alese de algoritmul companiei în funcție de informațiile pe care le are despre preferințele fiecărui utilizator.

Publicațiile partenere sunt plătite pentru conținutul care nu există deja pe Facebook, cu sume confidențiale de bani. Acestea vor trebui să înțeleagă și să facă diferența între conținutul publicat pentru trafic, și cel care intră în News și pentru care vor fi plătite direct de Facebook.

Ca și Google, Facebook urmărește să rezolve problema plății conținutului preluat de la site-urile de știri în condiții proprii, încercând să evite reglementările pe care unele țări le iau deja în considerare.

Pus în fața unei iminente legiferări în acest sens în Australia, Google a amenințat recent că se va retrage din această țară dacă va fi obligat să plătească pentru știrile pe care le preia. Pe de altă parte, gigantul american a ajuns la un acord cu publicațiile din Franța pentru preluarea știrilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
news
marea britanie