Facebook lansează o nouă funcție, prin care sunt urmărite link-urile accesate de utilizatori

Facebook lansează o nouă funcție, prin care sunt urmărite link-urile accesate de utilizatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Facebook lansează o nouă funcție prin care sunt urmărite link-urile accesate de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Numită Link History, aceasta va ajuta compania să targeteze mai eficient utilizatorii cu reclame și va putea fi dezactivată, conform Gizmodo.

Recent, compania Meta Platforms Inc. a anunțat că a început implementarea criptării end-to-end pentru toate conversațiile și apelurile personale realizate pe Messenger și Facebook.

Funcția de criptare end-to-end va fi disponibilă pentru utilizare imediat, a declarat gigantul social media, însă este posibil să dureze ceva timp până când toate conturile Messenger vor fi actualizate cu această criptare end-to-end implicită.

Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor CITEȘTE ȘI Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor

Anterior, Messenger lăsa la opțiunea utilizatorilor activarea criptării end-to-end, care permite citirea unui mesaj doar de expeditor și de destinatarii acestuia, însă odată cu această modificare mesajele vor fi criptate în mod implicit, a precizat Meta.

Meta, a cărei platformă WhatsApp criptează deja mesajele, a declarat că această măsură poate contribui la menținerea siguranței utilizatorilor în fața hackerilor, șarlatanilor și a altor infractori.

Criptarea end-to-end a reprezentat un subiect de dispută între companii și guverne. În septembrie, Guvernul britanic a solicitat Meta să nu implementeze criptarea pe Instagram și Facebook Messenger fără măsuri de siguranță în vederea protejării copiilor de abuzurile sexuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook