Facebook Messenger permite utilizatorilor să împărtășească coordonatele geografice în timp real

Facebook Messenger permite utilizatorilor să împărtășească coordonatele geografice în timp real
scris 27 mar 2017

După modelul celor de la Apple și Google, Facebook permite de astăzi utilizatorilor aplicației Messenger să împărtășească prietenilor coordonatele geografice în timp real.

Denumită Live Location, noua opțiune este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android. Utilizatorii Facebook Messenger vor putea astfel să le arate prietenilor unde se află pe hartă în timp real, pentru a-și coordona activitățile sau doar pentru a vedea cât mai au până ajung la o anumită destinație.

Odată activată, funcția permite celor cu care utilizatorul alege să își împărtășească coordonatele să urmărească mișcările acestuia timp de până la 60 de minute.

Microsoft, dată din nou în judecată pentru upgrade-ul la Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft, dată din nou în judecată pentru upgrade-ul la Windows 10

Utilizatorii pot, de asemenea, să arate prietenilor un punct fix pe hartă. Acest lucru se realizează prin selectarea pionezei virtuale din colțul dreapta sus al ecranului și fixarea acesteia în punctul dorit de pe hartă.

Partajarea coordonatelor geografice este opțională și poate fi întreruptă oricând.

Săptămâna trecută, Google a anunțat lansarea unei facilități similare pentru aplicația Maps, denumită “Share location”. Și Apple oferă posesorilor de iPhone posibilitatea de a împărtăși coordonatele geografice în timp real, prin intermediul aplicațiilor “Find my Friends“ și “Mesaje“.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook messenger
coordonate geografice
partajare timp real
live location