Google Maps permite partajarea în timp real a coordonatelor geografice

Google Maps permite partajarea în timp real a coordonatelor geografice
scris 23 mar 2017

Google anunță lansarea unei noi facilități pentru aplicația Maps, prin care prietenii vor putea să-și transmită în timp real coordonatele geografice.

Google Maps va putea fi folosit în curând pentru a transmite coordonatele geografice în timp real. Utilizatorul care activează această opțiune poate alege cu cine și pentru cât timp va împărtăși această informație.

Noua facilitate este implementată într-un mod foarte clar și controlat, reușind să aducă un plus de funcționalitate aplicației Maps, fără a ridica noi semne de întrebare cu privire la intimitatea utilizatorilor.

Utilizatorul poate alege unul sau mai mulți prieteni cărora să le trimită în timp real locul în care se află prin intermediul Google Maps. Aceștia vor primi o notificare pe telefon sau un mesaj care conține un link și vor putea să-și urmărească prietenul în timp real, tot prin intermediul Google Maps.

Apple lansează aplicația video Clips cu care va concura Snap și Facebook CITEȘTE ȘI Apple lansează aplicația video Clips cu care va concura Snap și Facebook

Google a inclus și opțiuni cu privire la perioada pentru care se va face comunicarea coordonatelor. Utilizatorul poate alege un anumit interval de timp (între 15 minute și 3 zile) și, de asemenea, o poate opri în orice moment.

Partajarea coordonatelor funcționează nu doar în modul de folosire pedestră, ci și în cadrul navigării auto. Prietenii care pleacă la drum lung cu mașini diferite, se vor putea urmări reciproc pe Google Maps.

Noua opțiune se numește “Share location” și va putea fi accesată fie din meniul lateral, fie prin apăsarea micului cerc albastru care arată pe hartă locul în care se află utilizatorul.

Google promite că acesta va putea fi folosit în curând, la nivel global, pe toate platformele pe care rulează aplicația Maps.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps