Facebook permite anumitor personalități să nu respecte regulile de moderare a conținutului

Facebook permite anumitor personalități să nu respecte regulile de moderare a conținutului
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2021

Un program al Facebook permite anumitor celebrități, politicieni și internauți să nu respecte aceleași reguli de moderare a conținutului ca restul utilizatorilor, scrie Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numit "Crosscheck" sau "XCheck", programul nu aplică aceleași controale mesajelor postate de aceste "VIP"-uri pe conturile de Facebook și Instagram ca cele de pe restul conturilor, afirmă cotidianul economic, citând documente interne ale companiei.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Programul a inclus până la 5,8 milioane de abonați în 2020. Unii sunt scutiți de reguli, în timp ce alții pot posta mesaje care încalcă teoretic instrucțiunile în timp ce așteaptă ca un angajat Facebook să le verifice, arată Agerpres.

Acest lucru nu înseamnă că există "două sisteme de justiție" în cadrul grupului, a declarat Andy Stone, un purtător de cuvânt al Facebook, într-o serie de mesaje pe Twitter.

Dacă unele pagini sau conturi sunt verificate de două ori, acest lucru se întâmplă pentru a se asigura că regulile sunt puse în aplicare în mod corespunzător și sunt "evitate greșelile", a mai spus el.

"Știm că aplicarea regulilor noastre nu este perfectă și că există compromisuri între viteză și precizie", a recunoscut el.

Allianz Țiriac Pensii și-a redus expunerea pe acțiunile DIGI CITEȘTE ȘI Allianz Țiriac Pensii și-a redus expunerea pe acțiunile DIGI

Potrivit Wall Street Journal, Facebook a permis, de exemplu, în 2019 vedetei de fotbal Neymar să le arate milioanelor sale de urmăritori fotografii nud ale unei femei care l-a acuzat de viol, înainte de a le șterge.

Grupul ar fi permis, de asemenea, ca unele conturi să publice afirmații considerate false de verificatorii de conținut ai Facebook, inclusiv că vaccinurile ucid, că Hillary Clinton ar fi mușamalizat așa-zise rețele de pedofilie sau că fostul președinte american Donald Trump i-ar fi numit "animale" pe toți solicitanții de azil.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
moderare