Facebook primește suport pentru transmisiuni video live la 360 de grade

Facebook primește suport pentru transmisiuni video live la 360 de grade
scris 13 dec 2016

Facebook va transmite marți, 13 decembrie, pentru prima oară, o filmare în direct realizată la 360 de grade.

În prima parte a anului Facebook a primit suport pentru conținutul video panoramic și a extins transmisiunile video directe la nivelul tuturor utilizatorilor. Acum, compania combină cele două tehnologii debutând în domeniul transmisiunilor video la 360 de grade făcute live.

Prima filmare live la 360 de grade va fi transmisă marți pe pagina de Facebook a postului National Geographic, care, în calitate de prim partener al Facebook pentru acest proiect, va profita și va promova viitorul serial documentar intitulat Marte.

Începând cu ora locală 22, National Geographic va transmite pe propria pagină de Facebook, live și în format panoramic, cercetătorii de la Institutul din Hanksville care vor reveni după 80 de zile în care au trăit într-un simulator al condițiilor atmosferice de pe Marte.

Google a început dezactivarea plugin-ului Flash din browser-ul Chrome CITEȘTE ȘI Google a început dezactivarea plugin-ului Flash din browser-ul Chrome

Vor fi filmate la 360 de grade și transmise în direct încăperile în care au locuit timp de 80 de zile cercetătorii, costumele folosite de aceștia precum și o plimbare cu rover-ul într-un mediu creat pentru a simula deșertul de pe planeta roșie.

Ca și în cazul înregistrărilor la 360 de grade, utilizatorii vor putea muta camera în orice direcție cu ajutorul cursorului, dacă vizionează transmisiunea de la un PC, sau prin mișcarea telefonului în direcția dorită.

Pentru Facebook, următorul pas este extinderea suportului pentru această tehnologie astfel încât să fie testată cu ajutorul mai multor parteneri, pentru ca, în final, această să devină disponibilă pentru toți utilizatorii.

Asta nu înseamnă că în curând Facebook se va umple de filmări panoramice. Echipamentul necesar acestui tip de filmare este suficient de scump la ora asta pentru a nu fi accesibil oricui.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
atioal geographic