Facebook și Instagram ar putea fi disponibile, pe bază de abonament, fără reclame, în Europa

Facebook și Instagram ar putea fi disponibile, pe bază de abonament, fără reclame, în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 sep 2023

Pentru a-și rezolva problemele legale și financiare din Uniunea Europeană, Meta ia în calcul să lanseze un abonament, prin care utilizatorii să aibă acces la o versiune fără reclame a platformelor sale sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Abilitatea Meta de a targeta utilizatorii eficient cu reclame a fost afectată semnificativ de noua legislație europeană, care a interzis microtargetarea pe baza unor criterii sensibile.

Ca o soluție la această problemă, compania americană ar putea lansa, doar în Europa, versiuni fără reclame pentru Facebook și Instagram, disponibile utilizatorilor pe bază de abonament lunar, susțin surse citate de The New York Times.

Threads testează o funcție de căutare pentru conținut CITEȘTE ȘI Threads testează o funcție de căutare pentru conținut

Dacă informația se va concretiza, va fi pentru prima oară când Meta se abate de la strategia sa originală, prin care oferă acces gratuit pe bază de reclame, și, tot pentru prima oară când compania ar avea strategii diferite în Europa și Statele Unite.

Nu se știe în acest moment când ar putea lansa Meta aceste abonamente și care vor fi tarifele cerute.

Compania, care obține 10% din veniturile generate de reclame în Europa, speră că aceste abonamente, chiar dacă nu vor atrage mulți abonați, ar putea avea rolul de mai calma îngrijorările autorităților europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
instagram
uniunea europeană