Acțiunile Samsung au crescut cel mai mult din 2021, pe fondul informațiilor privind un acord de furnizare cu Nvidia

Acțiunile Samsung au crescut cel mai mult din 2021, pe fondul informațiilor privind un acord de furnizare cu Nvidia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 sep 2023

Acțiunile Samsung Electronics au urcat cu peste 6% vineri, cel mai mare salt zilnic din ianuarie 2021, în urma informațiilor potrivit cărora compania a semnat un acord cu Nvidia pentru furnizarea de cipuri avansate de memorie, utilizate de sistemele de inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare firmă de electronice din Coreea de Sud va începe să aprovizioneze Nvidia cu HBM3 - o nouă generație de cipuri de memorie, optimizate pentru a funcționa cu acceleratoarele de inteligență artificială - începând cu trimestrul al patrulea, potrivit analiștilor Citigroup.

"În urma intrării sale de succes în lanțul de aprovizionare HBM al Nvidia, preconizăm că Samsung va deveni unul dintre principalii furnizori de HBM3", arată analiștii băncii americane într-o notă către investitori, citată de Bloomberg.

CONFIRMARE La o lună după ce excludea ca deficitul bugetar să treacă de 5%, Boloș admite la Bruxelles un deficit de 5,5%, cum a anunțat de atunci Profit.ro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE La o lună după ce excludea ca deficitul bugetar să treacă de 5%, Boloș admite la Bruxelles un deficit de 5,5%, cum a anunțat de atunci Profit.ro

Korea Economic Daily a relatat, citând surse din industrie, că Samsung va începe să livreze cipurile încă de luna viitoare.

Până acum, Nvidia a achiziționat tehnologie HBM (High Bandwith Memory – memorie cu lățime de bandă mare) exclusiv de la compania sud-coreeană SK Hynix, unul dintre pricipalii rivali ai Samsung.

Acțiunile Samsung s-au apreciat cu 6,13% în urma informațiilor, până la prețul de 71.000 woni (53,57 dolari), consemnând cea mai mare creștere procentuală din ianuarie 2021.

Acordul cu Samsung oferă Nvidia o sursă alternativă de aprovizionare cu memorie avansată pentru unitățile sale de procesare grafică folosite la inteligența artificială. Gigantul american, ale cărei acțiuni s-au triplat în acest an, ajungând la o valoare de piață de 1.200 miliarde de dolari, ar putea obține costuri sau performanțe mai bune și o aprovizionare mai stabilă pe măsură ce își extinde opțiunile.

Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze informațiile pentru Bloomberg.

Acțiunile furnizorilor Samsung s-au apreciat, de asemenea, în tranzacțiile de vineri pe bursa sud-coreeană. Hana Micron, o firmă de testare și ambalare a cipurilor, a urcat cu 30%, atingând variația maximă admisă. Titlurile Daeduck Electronics, un furnizor de plăci de circuite imprimate, a crescut cu 7,4%

Hynix este liderul mondial în domeniul HBM3, a treia generație de memorie HBM, pe care experții o consideră ideală pentru serviciile de inteligență artificială, care necesită o lățime de bandă mare.

Samsung a declarat că va lansa un nou cip HBM în cursul acestui an.

Acțiunile Hynix au scăzut cu 1,5% vineri, inversând câștigurile din prima parte a zilei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
acord cipuri samsung nvidia
inteligenta artificiala
ai