Facebook și Twitter au luat măsuri împotriva postărilor președintelui Trump care compară Covid-19 cu gripa

Facebook și Twitter au luat măsuri împotriva postărilor președintelui Trump care compară Covid-19 cu gripa
scris 7 oct 2020

Facebook și Twitter au luat măsuri, marți, împotriva unor postări ale președintelui american Donald Trump, pentru încălcarea regulilor împotriva dezinformării legate de nou coronavirus prin sugerarea că boala Covid-19 este la fel ca gripa, transmite Reuters.

”Mulți oameni mor în fiecare an din cauza gripei, uneori peste  100.000, în pofida vaccinului. Închidem țara? Nu, am învățat să trăim cu ea, la fel cum învățăm să trăim cu Covid, pentru majoritatea populațiilor mult mai puțin letală!!!”, a scris Trump pe Twitter.

Noii homosexuali CITEȘTE ȘI Noii homosexuali

Facebook a șters postarea, dar nu înainte să fi fost distribuită de aproximativ 26.000 de ori, potrivit datelor CrowdTangle, sistemul de măsurare al companiei, scrie News.ro

”Eliminăm informațiile incorecte legate de severitatea Covid-19”, a declarat un purtător de cuvânt a Facebook.

Cea mai mare companie de socializare din lume, care exceptează politicienii de programul de verificare a informațiilor, ia rareori măsuri împotriva postărilor președintelui american.

Twitter a dezactivat marți repostările unui tweet similar al lui Trump și a adăugat o etichetă de avertizare în care afirmă că tweetul respectiv încalcă regulile referitoare la ”răspândirea de informații înșelătoare și posibil dăunătoare legate de Covid-19”, dar că ar putea fi în interesul public ca postarea să rămână vizibilă.

În sezonul de gripă  2019-2020, gripa a fost asociată cu 22.000 de decese în Statele Unite, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

De la primul caz de coronavirus înregistrat în Statele Unite la începutul cestui an, peste 210.000 de oameni au murit în această țară, cel mai mare bilanț din lume.

Luni, Trump le-a spus americanilor ”să iasă” și să nu se teamă de Covid-19. Președintele a revenit luni la Casa Albă după trei zile de spitalizare  în care a fost tratat pentru infecția cu noul coronavirus.

Facebook a șters prima oară o postare a președintelui Trump în luna august. Postarea includea un video în care președintele afirma în mod fals că copiii sunt ”aproape imuni” la Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
twitter
trump