Raytheon a trimis Romaero o comandă pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană Patriot

Raytheon a trimis Romaero o comandă pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană Patriot
scris 6 oct 2020

Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania aerospațială românească Romaero pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă, a anunțat marți compania de stat specializată în producție, servicii și cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile și militare de pasageri sau cargo.

"Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania aerospațială românească Romaero pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot. Colaborarea industrială dintre cele două entitățiîi va permite Romaero să livreze componente atât pentru România, cât și pentru celelalte 16 națiuni care se bazează pe sistemul Patriot pentru a le asigura apărarea integrată antiaeriană și anti-rachetă", arată Romaero într-un comunicat.

Cele 17 state care au achiziționat sistemul Patriot sunt: Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, România, Suedia, Polonia, Regatul Bahrain, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea în interior a restaurantelor și închiderea teatrelor și cinematografelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea în interior a restaurantelor și închiderea teatrelor și cinematografelor

"Raytheon Missiles & Defense și-a luat angajamentul să susțină industria locală. Acest parteneriat încurajează continuarea dezvoltării unei baze industriale românești puternice și va avea beneficii economice generate de comenzile curente și viitoare", a spus Mike Ellison, Requirements & Capabilities Executive la Raytheon Missiles & Defense.

Comanda de achiziție presupune producția de ansambluri mecanice ce vor fi incluse în procesul final de construcție aradarului Patriot.

"Romaero creează locuri de muncă și atrage comenzi ce vor fi onorate în România. Această oportunitate nu este doar despre mentenanța sistemelor achiziționate de România, ci mai ales despre faptul că de-acum avem posibilitatea să asigurăm suportul pentru numeroase țări care au peste 240 de unități de tragere Patriot instalate pe tot mapamondul", a spus Vasile Boicu, CEO Romaero.

Începând cu livrarea acestei comenzi, Romaero va avea oportunitatea de a primi comenzi ulterioare venite din partea tuturor țărilor ce dețin Patriot.

"Fiind parte a portofoliului de companii ale Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, apreciez reușita Romaero de a face pionierat printre companiile publice din industria de apărare datorită acestui parteneriat cu o companie internațională de apărare de talia Raytheon Missiles & Defense. Acest lucru dovedește că există oportunități pentru experiența, expertiza și tradiția industriei naționale de apărare românești într-opiață globală extrem de competitivă, în care aceste sisteme au o valoare adăugată ridicată", spune Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, despre includerea Romaero în sistemul global de aprovizionare al Raytheon Missile & Defense.

Romaero este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească. Compania este specializată în servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare, precum și în producția industrială de aerostructuri și componente ale acestora.

Compania estimează pierderi de 34,4 milioane lei în acest an și venituri totale de 148,75 milioane lei.

Romaero a avut anul trecut pierderi de 51,36 milioane lei, la venituri totale de 127,55 milioane lei.

Compania și-a planificat pentru acest an cheltuieli totale de 183,16 milioane lei și cheltuieli cu investițiile de 43,85 milioane lei.

Raytheon Missiles & Defense oferă soluții end-to-end pentru detectarea, identificarea și interceptarea amenințărilor. Cu un portofoliu extins de sisteme de apărare antirachetă și anti-aeriene, echipamente de precizie, radare, sisteme de comandă și control și tehnologii avansate de apărare, soluțiile Raytheon Missiles & Defense protejează cetățenii, personalul combatant și infrastructurile în peste cincizeci de țări din toată lumea.

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
raytheon