Facebook susține integritatea alegerilor și etica inteligenței artificiale în Germania

Facebook susține integritatea alegerilor și etica inteligenței artificiale în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2019

Facebook a lansat inițiative în Germania pentru protejarea integrității alegerilor și evaluează etica inteligenței artificiale, a declarat duminică directorul pentru operațiuni, care încearcă să convingă scepticii că Facebook privește cu seriozitate respectarea datelor private ale utilizatorilor și democrația, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul 2018 a fost dificil pentru Facebook, operatorul celei mai mari rețele de socializare din lume, în urma dezvăluirilor că firma de consultanță Cambridge Analytica a obținut în mod ilegal datele personale a milioane de utilizatori, pentru publicitate electorală țintită, scrie News.ro.

FOTO Conace din județele Giurgiu și Buzău, scoase la licitație de Artmark pornind de la 275.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Conace din județele Giurgiu și Buzău, scoase la licitație de Artmark pornind de la 275.000 de euro

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat anul trecut în Congresul Statelor Unite în legătură cu accesul la datele utilizatorilor și, potrivit informațiilor din presă, autoritățile de reglementare americane discută despre amendarea companiei pentru nerespectarea unui acord obligatoriu referitor la protejarea vieții private a utilizatorilor.

”Nu mai suntem aceeași companie ca în 2016, sau chiar de acum un an. Avem o abordare fundamental diferită referitoare la modul în care conducem acum compania”, a declarat directorul operațional Sheryl Sandberg, la conferința de tehnologie DLD Munich.

În Germania, Facebook este ceva mai puțin populară în rândul utilizatorilor comparativ cu alte state occidentale, parțial din cauza îngrijorărilor referitoare la confidențialitatea datelor, care datează încă de pe vremea regimurilor nazist și comunist din secolul XX.

Sandberg a spus că Facebook a încheiat un parteneriat nou cu biroul federal pentru securitate cibernetică din Germania pentru a ajuta la respectarea integrității alegerilor și va aloca 7,5 de milioane de dolari cercetărilor referitoare la etica inteligenței artificiale de la Universitatea Tehnică din Munchen.

Facebook utilizează inteligența artificială pentru depistarea și eliminarea conținutului terorist și a propagării mesajelor de ură, înainte ca acesta să fie raportat celor 30.000 de moderatori ai companiei, a spus Sabdberg, adăugând că este important pentru companie să se asigure că tehnologia este gestionată pentru  prevenirea părtinirii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
germania