Facebook va afișa reclame în cadrul clipurilor video

Facebook va afișa reclame în cadrul clipurilor video
scris 10 ian 2017

Facebook va începe să monetizeze conținutul video din cadrul propriei rețele sociale, prin afișarea de reclame.

După ce timp de mai bine de doi ani s-a concentrat pe creșterea cantității, dar și a calității conținutului video, Facebook urmează să treacă la pasul următor: monetizarea acestui tip de conținut prin afișarea de reclame.

Conform unor surse anonime din industrie, Facebook va începe în curând să testeze afișarea reclamelor în cadrul conținutului video. Aceste reclame ar urma să fie afișate după cel puțin 20 de secunde și doar pentru clipurile video care au peste 90 de secunde.

Facebook va împărți veniturile din acest tip de reclame cu creatorii de conținut. Aceștia din urmă vor primi 55% din veniturile generate de reclamele afișate în propriile clipuri video. Același procent este oferit și de principalul concurent pentru Facebook pe partea video, YouTube.

Windows 10 include un nou tip de reclame: aplicații promovate CITEȘTE ȘI Windows 10 include un nou tip de reclame: aplicații promovate

Este cunoscut faptul că Mark Zuckerberg nu a fost de acord ca Facebook să afișeze reclame pre-roll - acel tip de reclame care preced clipurile video. Această abordare se potrivește viziunii șefului companiei și se poate dovedi și motivatoare pentru creatorii de conținut.

Astfel, creatorii de conținut vor fi motivați să dezvolte conținut de calitate. Fără reclame pre-roll, afișarea reclamelor din timpul clipurilor va avea loc doar dacă utilizatorul va viziona cel puțin 20 de secunde dintr-un clip video. Această condiție va fi îndeplinită doar dacă clipul video are calitatea necesară pentru nu plictisi utilizatorul în mai puțin de 20 de secunde.

Modul în care Facebook a definit afișarea pentru clipurile video a născut controverse în ultimul an. Conform companiei, orice rulare de peste 3 secunde era considerată vizionare. Această abordare era înșelătoare, deoarece, în mod implicit, Facebook redă în automat clipurile, iar cele trei secunde garantează practic afișări artificiale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
video